Budva: Prazna kasa zbog Kraljičine plaže

Predstavnici SDP-a ostali pri stavu da je prodaja Kraljičine plaže Arapima loš posao
62 pregleda 12 komentar(a)
Budva, Foto: Vuk Lajović
Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 14.04.2015. 14:00h

Odnosi unutar vladajuće koalicije DPS i SDP, koja je punu deceniju na vlasti u Budvi, nikada nijesu bilo lošiji nego sada. Nedostatak novca, odustajanje arapske Royal grupe da kupi Kraljičinu plažu, od čega je metropola turizma ove godine očekivala uplatu od šest i po miliona eura, kašnjenje u isplatama zarada budžetskim potrošačima, samo su neki od razloga da koalicioni partneri direktno jedni druge optužuju.

Da nešto ne štima bilo je jasno na posljednjem sastanku kolegijuma u kabinetu gradonačelnika Lazara Rađenovića, kada je došlo do oštre polemike između dva potpredsjednika Milana Vučinića iz redova DPS i Ljubomira Filipovića iz SDP.

Njih dvojica bili su u žiži medijske pažnje kada su zbog odsustva Rađenovića tokom marta i aprila upravljali gradom u vrijeme kada je vrh SDP i donio odluku da se povuče potpis sa ugovora o prodaji budvanskih 23 hektara zemlje na razmeđu sa barskom opštinom na lokalitetu Dubovica arapskom koncernu.

Do prepirke je došlo zbog javno izgovorenih stavova Filipovića, koji je minule nedjelje gostovao na državnoj televiziji , kada je tema bila odustajanje Royal grupe od prodaje.

Kada je gradonačelnik Rađenović svojim najbližim saradnicima, prije svega sekretaru za investicije kazao da pod hitno izvrši smanjenje troškova i spisak investicija za ovu godinu, jer na 6,5 miliona eura očekivanog priliva u budžetu od prodaje opštinske zemlje Arapima mora se zaboraviti, nastala je opšta prepirka.

Oštre zamjerke iz redova DPS-a, kako saznajemo, bile su zato što su odbornici SDP-a uredno glasali za budžet u kome se jasno navodi da će priliv od prodaje zemlje u zaleđu Kraljičine plaže ove godine biti šest i po miliona eura, a poslije povukli potpis sa ugovora o prodaji.

Kao drugi apsurd, koji je spočitan SDP-u, bilo je i izglasavanje Plana investicija za ovu godinu, koji je upravo „naslonjen“ na očekivanu prodaju zemlje Arapima.

A polemiku je podgrijala i aktuelna loša finansijska situacija, opštinska kasa nikada nije bila praznija nego sada, u vrijeme kada se grad mora pripremati za ljetnju sezonu, finansirati festivale, a ujedno i isplatiti i zarade zaposlenima

Ljubomir Filipović preuzima opštinski odbor SDP-a

Osim što će doći do promjene u vrhu DPS Budve, jer je dugogodišnji lider Boro Lazović, najavio da se više neće kandidovati za mjesto predsjednika, po svemu sudeći i o manjem koalicionom partneru biće promjena na rukovodećoj poziciji.

Naime, upravo na kolegijumu, kod Rađenovića, sekretar za finansije, koji je ujedno i predsjednik budvanskog SDP-a Mihailo Đurović najavio je da se na predstojećoj konvenciji neće ponovo kandidovati za tu funkciju, te prepustiti mjesto mlađima.

Đurovića bi na toj pozicji mogao zamijeniti Filipović , koji je najzainteresovaniji da preuzme kormilo SDP-a u Budvi.

Filipović je zagovornik da bi ta partija trebalo poslije dugogodišnjeg koalicionog nastupa sada da nastupi samostalno na lokalnim izborima u Budvi, koji će biti održani najkasnije na jesen 2016.

Bonus video: