SDP Kolašin: Ranka Krivokapića za predsjednika SDP

Opštinski odbor je utvrdio listu kandidata za članove Glavnog odbora i delegate za VIII Kongres Socijaldemokratske partije – "Četvrt vijeka na pravoj strani istorije"
11 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Skupština Crne Gore
Ranko Krivokapić, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 13.04.2015. 16:50h

Opstinški odbor Socijaldemokratske partije (SDP) Kolašin donio je na današnjoj Konvenciji odluku da za predsjednika SDP podrži aktuelnog predsjednika Ranka Krivokapića.

Protivkandidat Krivokapiću za prvog čovjeka SDP biće aktuelni potpredsjednik partije i ministar saobraćaja i pomorstva, Ivan Brajović.

"Krivokapića, ocjenjujemo kao najboljeg kandidata koji garantuje političku samostalnost partije i uživa najveći međunarodni ugled od svih političara iz Crne Gore. Odbor ocjenjuje da je tokom mandata sadašnjeg rukovodstva partija organizaciono ojačala, čemu je potpredsjednik Brajović dao značajan doprinos i kontinuirano bilježila rast povjerenja građana", saopšteno je iz SDP Kolašin.

U saopštenju se dodaje da je Opštinski odbor utvrdio listu kandidata za članove Glavnog odbora i delegate za VIII Kongres Socijaldemokratske partije – "Četvrt vijeka na pravoj strani istorije".

"Uvjereni smo da će demokratskim načinom vođenja kampanje kandidati za predsjednika i cijela SDP jos jednom pokazati svoju jedinstvenost na crnogorskoj političkoj sceni, i da će, ukoliko nas stav bude preovlađujuci, potpredsjednik Brajović, nastaviti da bude dio najužeg rukovodstva partije, a partija ući snažna, homogena i sa jasnom nezavisnom politikom u važnu predizbornu godinu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: