Knežević: Građani Makedonije pokazali zbog čega CG režim nije smio organizovati referendum

"Ovaj odlučan nacionalni odgovor građana Makedonije predstavlja svakako žestok udarac za NATO alijansu"
225 pregleda 28 komentar(a)
Milan Knežević, Foto: Savo Prelević
Milan Knežević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.09.2018. 18:52h

Većinskim bojkotom referenduma građani Makedonije su saopštili šta misle o učlanjenju svoje države u NATO alijansu, ali i pokazali zbog čega Crna Gora, odnosno crnogorski režim, nije smio organizovati referendum o učlanjenju Crne Gore u NATO, nego je, proganjajući lidere Demokratskog fronta (DF) u montiranim sudskim procesima, nasilno uveo našu zemlju u NATO savez, saopštio je danas Milan Knežević, predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od lidera DF.

Širom Makedonije večeras u 19 sati zatvorena su birališta na kojima su se građani izjašnjavali na referendumu o promjeni imena države u Republika Sjeverna Makedonija. Na referendumu o imenu države do 18.30 glasalo je 34,09 odsto birača, saopštila je Državna izborna komisija (DIK).

"Ovim putem upućujem najsrdačnije čestitke svim građanima Makedonije koji su, bojkotujući referendum, na kojem se odgovara na pitanje – da li su za promjenu imena u Republika Sjeverna Makedonija, dali svoj direktan odgovor na to što im je promjena imena zemlje garantovala ulazak u NATO. Oni su ovim pokazali sebi i međunarodnoj javnosti da Makedonija nije na prodaju, i da su njeni nacionalni interesi mnogo veći od globalističkih manipulacija pod pokroviteljstvom Soroša, kojima su građani bili izloženi u referendumskoj kampanji", istakao je Knežević.

On je dodao da su građani Makedonije svojim jasnim bojkotom pokazali visoku nacionalnu samosvijest, ali i odgovornost prema svojim budućim generacijama, u ime čega im lično srdačno čestita.

"Ovaj odlučan nacionalni odgovor građana Makedonije predstavlja svakako žestok udarac za NATO alijansu. Ali istovremeno i žestok šamar podgoričkom režimu i njegovim najvišim zvaničnicima, kao lobistima, koji su direktno stali na stranu zagovornika promjene imena Makedonije, kao uslova za ulazak u NATO alijansu. To je istovremeno i direktna pljuska i za neke Soroševe opozicionare iz Crne Gore, koji su nedavno priznali nezavisni Tajvan i nezavisno Kosovo", zaključio je Knežević.

Bonus video: