Fotelja uzrok nesuglasica: Terzić odustao od “Čistoće” za Krupin glas

Ovom odlukom u partiji na vlasti pokušavaju da smire nesuglasice uoči izbora Opštinskog odbora, 17. aprila
114 pregleda 2 komentar(a)
JP Čistoća Pljevlja (Novina), Foto: Goran Malidžan
JP Čistoća Pljevlja (Novina), Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 13.04.2015. 07:03h

Radoš Terzić, koji je konkurisao za mjesto direktora “Čistoće”, povukao je svoja dokumenta nekoliko dana prije nego što je Odbor direktora trebalo da odluči koga će postaviti na čelo tog opštinskog preduzeća u Pljevljima.

Terzićev izbor zagovarao je predsjednik Opštine Mirko Đačić, koji ga je, kada je došao na funkciju, zaposlio u svom kabinetu.

U Demokratskoj partiji socijalista, koja je na vlasti u tom gradu, procjenili su da je najbolje da Terzić povuče svoju prijavu, kako bi se izbjegle očigledne nesuglasice koje su nastale unutar Opštinskog odbora partije zbog izbora direktora “Čistoće”.

Navodno, prije Terzića mjesto direktora je bilo obećano Harisu Krupi, koji je u međuvremenu izabran za odbornika DPS-a u gradskoj Skupštini opštine.

Izbor Terzića mogao je da dovede u pitanje opstanak većine u Skuptini opštine Pljevlja, s obzirom da je Krupin glas bio odlučujući za donošenje odluka.

Terzić će, vjerovatno, biti postavljen za direktora Centra za sport i rekreaciju, gdje je u toku ponovljeni konkurs za izbor direktora.

Na prethodni niko od kadrova DPS-a nije konkurisao.

Odbor direktora “Čistoće” će nakon vaskršnjih praznika izabrati izvršnog direktora. Osim Krupe, prijave na konkurs predali su Vaso Knežević, Dobrilo Krsmanović i dosadašnja direktorica Anka Krsmanović.

Tačka spoticanja i previranja u DPS-u počela je odlukom Upravnog odbora “Čistoće” da poništi konkurs za izbor direktora nekoliko dana prije njegovog zaključenja, jer navodno nije bio raspisan u skladu sa statutom društva.

Na konkurs je prije njegovog poništenja prijavu dostavio jedino član DPS-a Haris Krupa koji je priložio i Program rada, kako je bilo predviđeno statutom.

Prema informacijama “Vijesti” konkurs je poništen, jer je DPS za mjesto direktora favorizovao Radoša Terzića koji, navodno, nije imao spremljen Program rada, zbog kojeg nije mogao da učestvuje na prvom konkursu.

U međuvremenu je raspisan novi konkurs koji je zaključen 29. marta.

Da je Terzić izabran za direktora za njega bi trebalo da glasa i njegov protivkandidat Krupa, što je praktično bilo nemoguće. Toga su bili svjesni i u DPS-u pa su odustali od svoje prve zamisli, tako da će najvjerovatnije Krupa biti izabran za izvršnog direktora “Čistoće”. Ukoliko postane direktor, Krupa će ostati bez odborničkog mandata, zbog konflikta interesa.

Ovom odlukom u DPS-u pokušavaju da smire evidentne nesuglasice uoči za 17. april zakazane Opštinske konferencije, na kojoj bi trebalo da se bira novi Opštinki odbor, a 1. maja i predsjednik pljevaljskog DPS-a.

Bonus video: