Vuković: Opozicija ne može biti ozbiljna alternativa DPS-u

"Svaka partija ima manje ili veće probleme, a rješava ih ako je ozbiljna, jaka, organizovana, i ima principe vlastitog funkcionisanja. Partija smo u vlasti, što je vrlo zahtjevno i odgovorno, a oni koji su relaksirani te odgovornosti, kao što je opozicija, ne mogu izaći iz problema u kojima su do guše"
189 pregleda 67 komentar(a)
Miodrag Vuković, Foto: Luka Zeković
Miodrag Vuković, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 12.04.2015. 11:37h

Predstojeći Kongres Demokratske partije socijalista (DPS) biće potvrda da je ta stranka najjača i najbolja, rekao je funkcioner Miodrag Vuković, navodeći da u opoziciji imaju lošu i sve goru alternativu.

On je kazao da će se na najvećem partijskom skupu, koji će biti održan 20. juna, potvrditi da je DPS najjača, najbolja i najutemeljenija partija.

"Da smo kadrovski najšira baza u Crnoj Gori, da su najbolji ljudi i profesionalci u našim redovima, da smo stranka sa najubjedljivijim, autentičnim, autohtonim razvojnim, crnogorskim, demokratskim projektom, na koji naliježe zvanična državna politika", rekao je Vuković agenciji Mina.

Vuković je saopštio da su opozicione priče o tome da slijede razni događaji u DPS-u, u skladu sa izrekom "snila baba što joj milo bilo".

"Svaka partija ima manje ili veće probleme, a rješava ih ako je ozbiljna, jaka, organizovana, i ima principe vlastitog funkcionisanja. Partija smo u vlasti, što je vrlo zahtjevno i odgovorno, a oni koji su relaksirani te odgovornosti, kao što je opozicija, ne mogu izaći iz problema u kojima su do guše", rekao je on.

Prema riječima Vukovića, u opoziciji se "hvataju za slamku", njihova osnovna poruka je politički populizam.

"Zloupotrebljavaju objektivne teškoće, ili izmišljaju ako ih nema, a mi se nosimo sa realnim procesima".

On je naveo da su procesi u DPS-u za njih zadovoljavajući, dodajući da oni nikog drugog direktno politički ne tangiraju.

"Imamo daleko više dobrih, ohrabrujućih stvari i ostvarenih rezultata, nego što imamo, kao i svaka partija, probleme koje rješavamo u hodu, što će pokazati Kongres", poručio je Vuković.

On je podsjetio da je DPS utemeljena tradicionalno demokratska, crnogorska, razvojna partija, koja nije od juče, i nije kao padobranac sletjela u politički život Crne Gore "i koja blickrigom pokušava da pridobije povjerenje građana, nego smo vršnjak nove demokratske Crne Gore već 25 godina".

Komentarišući navode iz Građanskog pokreta URA, da su predstojeći izbori posljednja šansa za ovu generaciju opozicije da pokaže nadmoć nad politikom DPS-a, Vuković je rekao da je sumnjiv politički kredibilitet onih koji do sada nisu izlazili na izbore, "pa čak i pravo da ozbiljno razgovaraju na ozbiljne teme, u smislu da se preporučluju kao spasioci".

On je naveo da ne bi da utiče na optimizam bilo kog opozicionog subjekta, ali da je više nego siguran da su svi oni koji sada participiraju u političkom životu Crne Gore, više nego svjesni da sa onim što posjeduju, ne mogu biti ozbiljna alternativa DPS-u.

"Imajući sve to u vidu, sumnjam da naša alternativa ovako organizovana, pocijepana, razjedinjeno-ujedinjena, puna sujeta, lidera, posvađana, sa vrlo određenim stavovima jednih o drugim koji su diskvalifikujućeg karaktera pa i na ivici političke kompromitacije, predstavlja ozbiljnu političku alternativu", rekao je Vuković.

Prema njegovim riječima, opozicija pokušava da ih zarazi »onom političkom zarazom, koja je kao infekcija zahvatila kompletnu opoziciju«, a to je, pojasnio je, da ne može niko ni sa kim, da se svađaju i cijepaju.

"To što je loše, što je politička bolest, što se ne liječi pričama da komšiji crkne krava-što izmišljate probleme u komšijskom dvorištu dok vama kuća gori, to se rješava daleko drugačije", poručio je Vuković.

On smatra da će sledeći izbori, organizovani po propisima države, uz uvažavanje demokratskih standarda i participaciju svih koji smatraju da imaju političke snage da se pojave pred biračem pokazati da, na sreću, Crna Gora ima ozbiljne političke subjekte, kada je vlast u pitanju.

Vuković je pojasnio da je u pitanju veliki broj demokratskih partija sa nacionalnim ili građanskim predznakom, koje su i programski kao stranke identifikovane sa globalnim državnim ciljevima, koje imaju jasnu poruku koju ne treba tumačitii.

"Na žalost, imamo vrlo lošu alternativu, sve lošiju iz izbora u izbore, što nije dobro za sadašnjost i budućnost političkog sistema. Jedan politički sistem može da kaže da je zreo ako su zreli svi njegovi akteri, i vlast i opozicija", dodao je on.

Vuković je ocijenio da, kada je opozicija u pitanju, daleko do njihovog političkog punoljetstva.

Bonus video: