Ljamović rival Nrekiću

Sjednice mjesnih odbora DPS-a u Ulcinju su završene i predloženo je ukupno 110 kandidata, od kojih će njih 91, ući u novi OO
67 pregleda 0 komentar(a)
Ljoro Nrekić, Foto: Dps
Ljoro Nrekić, Foto: Dps
Ažurirano: 11.04.2015. 17:15h

Uprkos tome što je na posljednjim lokalnim izboima u Ulcinju ostvario najbolji rezultat od uvođenja višestranačja, u lokalnom DPS-u može doći do bitnih promjena koje mogu rezultirati i smjenom prvog čovjeka Ljora Nrekića.

Još se ne zna ko su mogući protivkandidati Nrekiću, ali više sagovornika "Vijesti" iz te partije je potvrdilo da je izvjesna kandidatura Arijana Ljamovića, odbornika u ulcinjskom parlamentu, člana OO i Izvršnog odbora koji je u dva navrata bio potpredsjednik mladih.

Ljamović je kazao da bi prihvatio kandidaturu ukoliko bude predloga za njega.

"Imam 37 godina, a u partiji sam skoro 20. Smatram da bih mogao da vodim partiju", kazao je Ljamović “Vijestima”.

"Vijesti" iz više izvora saznaju da su koordintaori za rad ulcinjskog DPS-a Goran Jevrić i Sanja Vlahović otvoreno sugerisali čelnicima partije u tom gradu da u sastavu opštinskog odbora mora biti više Albanaca muslimana, što se može tumačiti kao namjera da se pomiri katolička i muslimanska struja u stranci.

Sjednice mjesnih odbora DPS-a u Ulcinju su završene i predloženo je ukupno 110 kandidata, od kojih će njih 91, ući u novi OO. Ukoliko sastav OO bude onakav kakav su sugerisali Jevrić i Vlahović, neprikosnoveni Nrekić mogao bi se suočiti sa neugodnim protivkandidatom kada bude biran predsjednik, posebno ako Podgorica ne bi imala favorita.

U posljednje dvije godine, funkcioner ulcinjskog DPS-a Muho Spuža i 60 članova pisali su predsjedniku DPS-a Milu Đukanoviću žaleći mu se na rad čelnika OO i odnose u partiji. Spuža je zbog neuspjeha u pregovorima oko formiranja vlasti zatražio i ostavke Nrekića i poslanika Ljuiđa Škrelju.

Bonus video: