DNP: Bijelo Polje obrazac za primjere izbornih namještaljki

"Nju čine provjereni partijski aktivisti, spremni da po metodama afere Snimak urade sve da ta partija i dalje opstane na vlasti, a da oni zadrže privilegije po uspješno obavljenom poslu", kaže Perišić
58 pregleda 3 komentar(a)
Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković
Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 11.04.2015. 14:11h

Bjelopoljska vlast je nestručnim i nesavjesnim radom i izbornim manipulacijama odavno zaslužila da bude smijenjena, ocijenjeno je iz Demokratske narodne partije (DNP).

Opštinski odbor te stranke podsjeća da je Bijelo Polje opština, u kojoj je DNP neprekidno na vlasti još od uvođenja višepartijskog sistema, punih 25 godina.

"Građani Bijelog Polja, i pored katastrofalnih rezulata vlasti, i dalje daju podršku Demokratskoj partiji socijalista (DPS) i njegovim koalicionim partnerima", kaže se u izjavi člana Glavnog odbora Svetislava Perišića.

DNP smatra da je glavni razlog, zbog kojeg DPS opstaje toliko godina na vlasti u Bijelom Polju, razgranata infrastruktura mjesnih odbora DPS-a.

"Nju čine provjereni partijski aktivisti, spremni da po metodama afere Snimak urade sve da ta partija i dalje opstane na vlasti, a da oni zadrže privilegije po uspješno obavljenom poslu", kaže Perišić.

Prema njegovim riječima, u Bijelom Polju, koje je mali grad, gdje većina zna ko koga glasa, kao i na koga se mogu vršiti politički pritisci i lobiranja, partijski funkcioneri DPS-a dobijaju konkretna zaduženja i reone djelovanja, da uz zloupotrebu državnih resursa odrade povjerene zadatke oko sigurnih glasova.

"Tako je Bijelo Polje ogledni uzorak režimskih manipulacija oko izbora, pa može poslužiti i kao obrazac za primjere izbornih namještaljki, krađa, ucjena i lobiranja", smatra Perišić.

On je upozorio da se razlozi u višedecenijskoj vladavini DPS-a u Bijelom Polju može tražiti i u lošem radu bjelopoljske opozicije.

"Najbolji primjer za to je i rad lokalnog parlamenta, gdje se sve odluke donose jednoglasno, ili sa par uzdržanih glasova. Uz to, pojedini opozicioni odbornici su totalno nezainteresovani za političko djelovanje u Skupštini opštine, pa se neki od njih od početka svog mandata nijesu ni uključivali u rasprave", kazao je Perišić.

Sve to, smatra on, nimalo ne iznenađuje, s obzirom da predstavnici opozicione partije, koji aplaudiraju lokalnoj vlasti, već godinama sjede u upravnim odborima javnih preduzeća i ustanova, čiji je osnivač Opština.

Bonus video: