Kadar Rafeta Husovića ambasador u Švajcarskoj

BS i DPS su početkom godine potpisali aneks koalicionog sporazuma na osnovu kojeg su dijeljena i mjesta direktora u školama, ali u njemu se nije pominjalo ambasadorsko mjesto
606 pregleda 49 komentar(a)
Damir Grbović, Rafet Husović, Foto: Boris Pejović
Damir Grbović, Rafet Husović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.04.2015. 06:40h

Novi ambasador Crne Gore u Švajcarskoj navjerovatnije će biti direktor Direktorata za multilateralne poslove i regionalnu saradnju u Ministarstvu vanjskih poslova i evropskih integracija i bivši šef kabineta Rafeta Husovića, Damir Grbović.

Prema saznanjima “Vijesti”, on će zamijeniti Ljubišu Perovića u Bernu. Ovo je prvo imenovanje ambasadora iz BS, a ta stranka već ima konzula u Njemačkoj Ervina Ibrahimovića.

Grbović je trenutno direktor Generalnog direktorata za multilateralne poslove i regionalnu saradnju, a prije toga je obavljao funkciju šefa kabineta Husovića, dok je ovaj bio ministar bez portfelja. Grbović je član Glavnog odbora i podgoričkog odbora BS-a. Bošnjačka stranka je prije dvije godine tražila od DPS-a da ponovo razgovaraju o koalicionom sporazumu, jer nisu bili zadovoljni zastupljenošću njihovog kadra u diplomatsko konzularnoj mreži.

BS i DPS su početkom godine potpisali aneks koalicionog sporazuma na osnovu kojeg su dijeljena i mjesta direktora u školama, ali u njemu se nije pominjalo ambasadorsko mjesto.

Bonus video: