Neizvjesna sudbina Sea Dance festivala na Jazu

Sjednica na kojoj je trebalo da se odlučuje o potpisivanju ugovora za održavanje Sea Dance festivala na Jazu, četvrti put odložena
2 komentar(a)
so budva
so budva
Ažurirano: 09.04.2015. 17:29h

Skupštinske većine ni juče nije bilo, pa se zbog nedostatka kvoruma budvanski parlament ponovo, četvrti put zaredom, nije mogao izjasniti da li će da aminuje desetogodišnji ugovor o organizaciji muzičkog ljetnjeg festivala Sea Dance na plaži Jaz.

U nastavku 14. zasjedanja Skupštine opštine Budva bilo je svega 12 od ukupno 32 odbornika. Kao što se i očekivalo, imajući u vidu da je na dnevnom redu bilo izjašnjavanje o festivalu Sea Dance , sjednicu su bojkotovali odbornici opozicije, kao i dva odbornika SDP i jedan odbornik Liberalne partije.

Sjednica koja je započeta 29. decembra, novim odgađanjem je ušla u četvrti mjesec, i još se ne zna da li će odluka o milionskom ugovoru biti povučena, odnosno da li će vladajuća Demokratska partija socijalista odustati od namjere da se do 2025. na Jazu organizuje muzički festival.

Nema skupštinske većine koja će dati zeleno svjetlo da Opština Budva zaključi sa novosadskom kompnijom My Exit Adventure i firmom EMC group iz Podgorice, ugovor kojim je predviđeno da se iz opštinske kase u periodu od 2016. do 2025. godišnje izdavaja najmanje pola miliona eura, ukupno pet miliona za deset godina.

Opština je za ovu godinu odobrila taj iznos, pa će festival biti na Jazu.

Trebalo je da odbornici raspravljaju i o poslovanju i finansijskim planovima opštinskih preduzeća.

Bonus video: