Nikšić: Đoković podnio ostavku u SNP-u i podržao Bečića

Ostavku je, kako navodi, podnio zbog "neslaganja sa politkom i načinom organizacije stranke od strane njenog rukovodstva"
64 pregleda 8 komentar(a)
Radomir Đoković, Foto: Privatna arhiva
Radomir Đoković, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 08.04.2015. 14:12h

Potpredsjednik mladih SNP Nikšić Radomir Đoković podnio je ostavku na funkciju potpredsjednika Asocijacije mladih SNP Nikšić.

Đoković je odlučio da podrži Aleksu Bečića, "koji je već dokazao koliko ima energije znanja i volje za iskren i konkretan napredak, kako države, tako i svih nas koji živimo u njoj".

Ostavku je, kako navodi, podnio zbog "neslaganja sa politkom i načinom organizacije stranke od strane njenog rukovodstva, koja je za rezultat imala drastičan pad rejtinga i značajni odliv članstva, simpatizera i njenih birača".

"Ne želim da učestvujem u degradiranju stranke u koju sam uložio, zajedno sa svojim kolegama, entuzijazam i energiju, kako bi ona ponov stala na noge i postala značajan subjekt, ali očito to mnogima nije odgovaralo, počev od najodgovornijih. Nemam namjeru biti pripadnik stranke u kojoj zbog lošeg rada ili nerada, zbog loših izbornih rezultata, loših međuljudskih odnosa, izraženih podjela i neslaganja, zbog napuštanja i razočarenja ili pak zbog toga što stranački organi gotovo i ne funkcionišu, niko ne snosi, niti individualnu, niti kolektivnu odgovornost. A tamo gdje nema odgovornosti, nema ni ni prosperiteta, ni demokratije", navodi se u saopštenju Đokovića.

Đoković je naglasio da su Crnoj Gori prijeko potrebni novi kadrovi,

"Potrebna je nova neiscrpna energija, koja će imati dovoljno snage da se okrene konkretnim stvarima, konkretnim djelima, odnosno životnim pitanjima, koja opterećuju sve nas, jer dosta je bilo podjela na ove ili one, na naše i vaše, na istok i zapad i po mnogim drugim osnovama. Zbog toga nam je potrebna ne samo nova ekonomija i kadrovska struktura, nego i nova politika u oblasti sporta, poljoprivrede, ljudskih prava, institucija sistema, ravnomjernog regionalnog razvoja...., jer su to sve preduslovi za srećnu, ravnopravnu i bogatu Crnu Goru", navodi Đoković.

Bonus video: