POSP otvaraju Krivokapić i Dods

Na dnevnom redu je, kako se dodaje, i Prijedlog deklaracije i preporuka, čije je razmatranje predviđeno drugog dana sastanka
1 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Aneliz Dods, Foto: Skupština Crne Gore
Ranko Krivokapić, Aneliz Dods, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 07.04.2015. 17:58h

Deseti sastanak Parlamentarnog odbora Evropske unije Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje (POSP), koji će tokom naredna dva dana biti odžan u Budvi, otvoriće predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić i predsjedavajuća Delegacije Evropskog parlamenta Aneliz Dods.

Na današnjem pripremnom sastanku razgovarano je o prijedlogu dnevnog reda desetog sastanka POSP-a, a najavljeno je da će se u uvodnom dijelu prisutnima obratiti potpredsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković, ambasador Letonije u Crnoj Gori Imants Liegis i šef Delegacije EU u Crnoj Gori Mitja Drobnič.

"Teme ovogodišnjeg POSP-a biće trenutno stanje pristupnih pregovora i odnosi između EU i Crne Gore, reforme i aktivnosti u vezi sa napretkom u pregovorima u poglavljima 23 i 24, položaj osoba sa invaliditetom u Crnoj Gori, Evropska strategija za osobe sa invaliditetom, kao i socijalna politika, zapošljavanje i ekonomska kretanja", kaže se u saopštenju Krivokapićevog kabineta.

Na dnevnom redu je, kako se dodaje, i Prijedlog deklaracije i preporuka, čije je razmatranje predviđeno drugog dana sastanka.

“O trenutnom stanju pristupnih pregovora i odnosima između Evropske unije i Crne Gore izvještavaće poslanici Slaven Radunović i Milutin Simović, dok će o reformama i aktivnostima u vezi sa napretkom u pregovorima u poglavljima 23 i 24 izvještavati poslanici Obrad Mišo Stanišić i Koča Pavlović”, navodi se u saopštenju.

Najavljeno je da će izvjestilac za pitanje položaja osoba sa invaliditetom u Crnoj Gori biti poslanica Nada Drobnjak, dok će za pitanja socijalna politika, zapošljavanje i ekonomska kretanja izvjestioci biti poslanici Danko Šarančić i Mevludin Nuhodžić.

“Poslanici Skupštine Crne Gore koji će učestvovati na Devetom sastanku POSP-a su predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić, koji je kopredsjedavajući POSP-u, zamjenik kopredsjedavajućeg Slaven Radunović i članovi Odbora Milutin Simović, Obrad Mišo Stanišić, Mevludin Nuhodžić, Nada Drobnjak, Damir Šehović, Koča Pavlović, Predrag Bulatović, Danko Šarančić, Darko Pajović i Azra Jasavić”, precizira se u saopštenju.

POSP je obrazovan u junu 2010. godine, nakon stupanja na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. Ovaj odbor čine po 14 poslanika Skupštine Crne Gore i Evropskog parlamenta.

Bonus video: