Vučurović: NATO promoteri prešli na najopasniji dio kampanje

Vučurović je saopštio da su promoteri NATO-a na podgoričkom trgu pokušali da NATO agresiju iz 1999. i posledice koje se osjećaju i 16 godina kasnije predstave kao, kako je kazao, jednu humanitarnu akciju koja je usmjerena ka dobru i zdravlju stanovništva
66 komentar(a)
NATO, proslava, Podgorica, Foto: Boris Pejović
NATO, proslava, Podgorica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 06.04.2015. 15:02h

Promoteri NATO saveza prešli su na najopasniji i najružniji dio svoje kampanje, što je pokazala i proslava NATO-a na podgoričkom trgu, ocijenjeno je iz Nove srpske demokratije.

Portparol te stranke, Jovan Vučurović, saopštio je da su promoteri NATO-a na podgoričkom trgu pokušali da NATO agresiju iz 1999. godine i posledice koje se osjećaju i 16 godina kasnije predstave kao, kako je kazao, jednu humanitarnu akciju koja je usmjerena ka dobru i zdravlju stanovništva.

To, smatra Vučurović, nije samo potcjenjivanje građana Crne Gore, nego i pokušaj da se prikriju činjenice koje govore o zastrašujućim razmjerama tog zločinačkog akta.

„Naime, poznato je čitavoj javnosti, a naročito aktuelnom režimu i nevladinim organizacijama nakačenim na NATO pakt, da je ovaj ofanzivni vojni savez tokom bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije (SRJ) koristio municiju sa osiromašenim uranijumom koja je zabranjena međunarodnim konvencijama“, kazao je on.

Prema riječima Vučurovića, posledice se u zastrašujućoj formi pokazuju i 16 godina kasnije, a najugledniji zdravstveni stručnjaci su još jednom upozorili da je porast procenta malignih i drugih teških bolesti u direktnoj vezi sa ubojnim arsenalom koji je sadržao osiromašeni uranijum, a koji je u ogromnim količinama korišćen za trovanje teritorije Crne Gore i Srbije.

„Tone i tone municije sa osiromašenim uranijumom, kasetnih i grafitnih bombi palo je na SRJ što je izazvalo katastrofu ogromnih razmjera. NATO je vršio eksperimente upotrebljavajući i testirajući oružja koja su do tada razvijana u njihovim laboratorijama a služe za uništenje ljudi, biljnog i životinjskog svijeta na određenom prostoru“, dodao je on.

Imajući u vidu te činjenice, naveo je Vučurović, može se ocijeniti da agresija NATO saveza na Crnu Goru i Srbiju još uvijek traje. „A eksperiment se nastavlja proučavanjem ponašanja populacije i praćenjem promjena u eko sistemu. Mi smo danas jedna velika laboratorija, a ulogu pokusnih kunića nam je namijenio NATO“.

„Ta organizacija nije birala žrtve, niko nije pošteđen, i oni koji zagovaraju učlanjenje u NATO i njihove porodice, prijatelji, imaju iste zdravstvene probleme kao i drugi građani koji su se našli na udaru ove beskrupulozne sile“, kazao je Vučurović.

To im, dodao je, nažalost, za određeni honorar, ne smeta da organizuju performanse, žurke, i proslave u čast Sjevernoatlantskog vojnog saveza, kojima se on pokušava predstaviti kao, kako je naveo, udruženje odgajivača i ljubitelja cvijeća.

„Najveći doprinos koji bi komandanti NATO-a mogli dati građanima Crne Gore je da zaplivaju u moru na onim mjestima gdje su istresali tone i tone osiromašenog uranijuma, da bosi prošetaju Arzom, da popiju vode iz bunara sa aerodroma u Golubovcima ili duže od petnaest minuta drže komade od mosta u Murinu“, kazao je Vučurović.

On smatra da je važno podsjetiti da štetne posledice i radijacija na mjestima koja su zatrovana osiromašenim uranijumom traju desetine godina.

Kada se sve to sagleda, naveo je Vučurović, jasno je da NATO nije prijatelj Crne Gore. „Takvim ga samo doživljavaju oni kojima se iz „štaba“ šalju donacije kako bi pravili lažnu sliku o organizaciji koja teroriše čitav svijet“.

„Ali za koju se, sudeći prema poslednjim dešavanjima na geopolitičkoj sceni, našao „lijek“. To najbolje znaju i osjećaju građani, zato je 75 odsto građana Crne Gore protiv bilo kakve vrste saradnje i približavanja NATO“, zaključio je Vučurović.

Bonus video: