Vujanović u utorak odlučuje hoće li ići na paradu u Moskvi

"Mi ćemo na sastanku odrediti sadržaj obilježavanja tog velikog jubileja i obznaniti ko će iz tog odbora da u ime države i u ime Saveza boraca i antifašista govori, i shodno tome obavijestiti javnost o tome kakva će biti moja participacija u tom događaju", kazao je Vujanović
17 komentar(a)
Filip Vujanović, Foto: Boris Pejović
Filip Vujanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 06.04.2015. 13:15h

Crnogorski predsjednik Filip Vujanović zakazao je za sjutra sjednicu Koordinacionog odbora za obilježavanje 70-godišnjice pobjede nad fašizmom.

Očekuje se da će na toj sjednici biti odlučeno da li će Vujanović prisustvovati obilježavanju 70-godišnjice pobjede nad fašizmom, 9. maja, na Crvenom trgu u Moskvi.

Vujanović je u subotu kazao novinarima u Ulcinju da je on na čelu Koordinacionog odbora koji je formirala Vlada.

"Mi ćemo na sastanku odrediti sadržaj obilježavanja tog velikog jubileja i obznaniti ko će iz tog odbora da u ime države i u ime Saveza boraca i antifašista govori, i shodno tome obavijestiti javnost o tome kakva će biti moja participacija u tom događaju", kazao je Vujanović.

Osim Vujanovića, članovi Odbora su predsjednici Skupštine i Vlade Ranko Krivokapić i Milo Đukanović, predsjednik SUBNOR-a i antifašista Crne Gore Andrija Nikolić, ministri vanjskih poslova, odbrane i unutrašnjih poslova Igor Lukšić, Milica Pejanović-Đurišić i Raško Konjević.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov nedavno je rekao da je 26 stranih zvaničnika prihvatilo poziv da prisustvuju paradi, navodeći da se očekuju lideri Grčke, Kipra, Islanda, Norveške, Slovačke, Češke, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore.

Da 9. maja neće biti na Crvenom trgu već su najavili predsjednici SAD i Francuske Barak Obama i Fransoa Oland, britanski premijer Dejvid Kameron, predsjednik Evropske komisije Žan Klod Junker, dok će njemačka kancelarka Angela Merkel dan kasnije položiti vijenac na Spomenik neznanom vojniku u Moskvi.

Bonus video: