Miljanić: Bojović nije preporuka za novo lice opozicije

"Ako je upoznao, a vjerujemo da jeste, ljude sa kojima je formirao partiju, mogao je vidjeti isključivo one koji su svoju političku karijeru izgradili u vlasti, bilo u izvršnoj ili u zakonodavnoj"
142 pregleda 9 komentar(a)
Srđan Miljanić, Foto: Dps.me
Srđan Miljanić, Foto: Dps.me
Ažurirano: 05.04.2015. 16:24h

Posebna preporuka za novo lice opozicije nije potpredsjednik Građanskog pokreta URA Rade Bojović, a jedino što kvalifikuje URA-u za novu snagu je brzopotezno mijenjanje, napuštanje i gašenje partija radi ostvarivanja ličnih interesa, ocijenjeno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Bojović je ranije kazao da su predstojeći izbori su posljednja šansa za ovu generaciju opozicije da pokaže nadmoć nad politikom DPS-a i poručio da je presudno važno da kormilo opozicije preuzmu nove političke snage poput URA-e i organizacija u nastajanju koje najavljuju spremnost da raskinu sa praksom dosadašnje opozicije.

Član Izvršnog odbora DPS-a, Srđan Miljanić, poručio je da bi bilo dobro da je Bojović, ukoliko zna za neke „nove snage“ u opoziciji, detaljnije upoznao crnogorsku javnost sa tim.

"Ako je upoznao, a vjerujemo da jeste, ljude sa kojima je formirao partiju, mogao je vidjeti isključivo one koji su svoju političku karijeru izgradili u vlasti, bilo u izvršnoj ili u zakonodavnoj".

"Ako Bojović pod "novim snagama" podrazumijeva bivšeg potpredsjednika Vlade, bivšeg guvernera Centralne banke, bivšeg ministra zdravlja, bivšu predsjednicu Komisije za srednje obrazovanje Savjeta za opšte obrazovanje ili poslanika koji je skupštinski mandat osvojio zahvaljujući sasvim drugoj partiji – onda zaista ima ozbiljan problem sa percepcijom novog", naveo je Miljanić.

Kako je rekao, posebna preporuka za novo lice opozicije nije ni sam Bojović.

"Koji nije uspio ni da prikupi dovoljan broj potpisa za predsjedničku kandidaturu, a njegovim najvećim političkim uspjehom može se smatrati to što je na Cetinju uspio jedva da prebaci jedan odsto glasova".

"Jedino što kvalifikuje pokret URA za „novu snagu“ je uspostavljanje potpuno novog, i do sad u političkoj praksi nepoznatog, brzopoteznog mijenjanja, napuštanja i gašenja različitih političkih partija, isključivo radi ostvarivanja ličnih interesa", poručio je Miljanić.

Kako je rekao, poslije toliko potrošene snage i političkog prostora, teško da ih može pokrenuti i "borbeni poklič nekih davnih vremena, a i ura zna da bude kratkog daha".

Bonus video: