Šef SO Berane sa šubarom i kokardom: To nema veze sa mojom funkcijom

„To je bila privatna posjeta, kao što je i fotografija privatna. Valjda imam pravo na privatni život. Zanimljivo je kako Udba pronađe ovakve stvari i to baš kada se vodi najprljavija kampanja protiv mene iz tih kuhinja“
269 pregleda 320 komentar(a)
Goran Kiković, Foto: Facebook
Goran Kiković, Foto: Facebook
Ažurirano: 04.04.2015. 16:47h

Predsjednik SO Berane Goran Kiković potvrdio je autentičnost fotografije koja je u četvrtak objavljena na Fejsbuk stranici Veljka Račića, predsjednika Kluba Crne Gore i Srbije na kojoj su u društvu Milete Pavićevića u četničkoj uniformi u domaćinstvu Pavićevića.

Kiković, koji na fotografiji nosi šubaru sa četničkom kokardom, „Vijestima“ je kazao da je boravio u privatnoj posjeti Pavićeviću kako bi prikupio podatke za dopunjeno izdanje svoje knjige o Pavlu Đurišiću i da „to ne može ni na koji način da se dovede sa funkcijom koju obavlja u Opštini Berane“.

„To je bila privatna posjeta, kao što je i fotografija privatna. Valjda imam pravo na privatni život. Zanimljivo je kako Udba pronađe ovakve stvari i to baš kada se vodi najprljavija kampanja protiv mene iz tih kuhinja“, kazao je Kiković.

Na sjednici lokalnog parlamenta početom sedmice, Kiković je imao verbalni konflikt sa odbornikom DPS-a Fahrudinom Hadrovićem, nakon čega se javno izvinio. Iz OO DPS je prekjuče saopšteno da odbornici te partije neće vraćati na nastavak sjednice zbog toga što je „parlament pretvoren u privatni cirkus u vlasništvu Gorana Kiković”.

Kiković je kazao da je u Podgorici boravio u svojstvu urednika časopisa „Glas Holmije“ i istoričara istraživača. On je kazao da je knjigu o četničkom vojvodi Pavlu Đurišiću napisao na osnovu diplomskog rada koji je 2002. godine odbranio na Univerzitetu u Prištini.

„Istražujem ličnosti koje su najviše napadane u istoriji. Autor sam pet knjiga iz ove oblasti, od kojih je jedna o vojvodi Pavlu Đurišiću“, kazao je Kiković.

On je juče objavio da neće prisustvovati proslavi Dana Ulcinja jer će na njoj biti šef kosovske diplomatije Hašim Tači.

Račić je iznad fotografije napisao: „sa predsjednikom Skupštine Berane danas kod Čiče na slobodnoj teritoriji u Podgorici“.

Bonus video: