Vujanović: Sa Rusijom dijelimo iste antifašističke vrijednosti

"Imaćemo sastanak naredne sedmice i odrediti ko će u ime države i antifašista govoriti. Tada će biti jasna i moja participacija u tome nakon čega ćemo obavijestiti javnost", kazao je Vujanović
31 komentar(a)
Filip Vujanović, Foto: Samir Adrović
Filip Vujanović, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 04.04.2015. 15:15h

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović kazao je da će odluku tome kako će biti obilježeno sedam decenija od pobjede nad fašizmom, donijeti koordinacioni odbor tokom naredne sedmice.

On nije direktno odgovorio na pitanje "Vijesti" da li će 9. maja prisustvovati paradi na Cevenom trgu u Moskvi.

"Imao sam čast da prisustvujem veličanstvenoj paradi povodom obilježavanja 65 godina pobjede nad fašizmom u Moskvi i da iskažem poštovanje za milionske žrtve ruskog naroda u antifašističkom pokretu. Crna Gora je sa Rusijom u antifašizmu a i danas dijelimo iste vrijednosti oko toga", kazao je Vujanović u Ulcinju.

Podsjetio je da Crna Gora u antifašističkom pokretu imala ogomnu ulogu ne samo na prostoru Balkana i naglasio da je Vlada na predlog antifašista i Saveza boraca formirala koordinacioni odbor za obilježavanje jubileja, na čijem čelu je on.

"Imaćemo sastanak naredne sedmice i odrediti ko će u ime države i antifašista govoriti. Tada će biti jasna i moja participacija u tome nakon čega ćemo obavijestiti javnost", kazao je Vujanović.

Istakao je da je Dan Ulcinja potvrdio da Crna Gora ima dobrosusjedske odnose sa Albanijoim i Kosovom.

"Sa ministrom Hašimom Tačijem razgovarao sam o ugovoru o razgraničenju i nadam se će on biti zaključen za nekoliko sedmica. Sa premijerom Albanije Edijem Ramom dogovorio sam afirmaciju projekata na zaštiti Skadarskog jezera, rijeke Bojane i nacionalnog parka Prokletije", kazao je Vujanović koji je u Ulcinju prisustvovao svečanoj sjednici SO povodom Dana Opštine.

Bonus video: