Kupuju još tri službena vozila za 45.000 eura

“Vozni park Skupštine u ovom trenutku čini 26 vozila, od kojih su po jedno vozilo u vlasništvu MUP-a i Uprave za imovinu, a postojeće vozilo za kurira/vozača biće prodato, jer je korišćeno više od petnaest godina”
106 pregleda 0 komentar(a)
službena vozila Skupština Crne Gore, Foto: Luka Zeković
službena vozila Skupština Crne Gore, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 03.04.2015. 18:14h

Skupština Crne Gore raspisala je oglas za nabavku tri nova automobila, u vrijednosti od 45.000 eura. Novi automobili namijenjeni su zamjeniku generalnog sekretara, koji će zamijeniti Slobodana Dragovića koji je penzionisan, predsjedniku jednog skupštinskog odbora i kuriru vozaču. U crnogorskom parlamentu tvrde da je oglas za nova vozila raspisan na osnovu Uredbe o uslovima i načinu korišćenja prevoznih sredstava u svojini Crne Gore.

“Vozni park Skupštine u ovom trenutku čini 26 vozila, od kojih su po jedno vozilo u vlasništvu MUP-a i Uprave za imovinu, a postojeće vozilo za kurira/vozača biće prodato, jer je korišćeno više od petnaest godina”, navode u skupštinskoj službi za odnbose sa javnošću.

Za potrebe šefova odbora u septembru 2014. godine, za 59.920 eura, kupljena četiri "renoa", model fluence expression. Prema skupštinskom Pravilniku, pravo na korišćenje službenih vozila imaju predsjednik parlamenta, potpredsjednici i generalni sekretar i njegov zamjenik. Osim njih, službene automobile i vozače imaju i šefovi poslaničkih klubova kao i predsjednici parlamentarnih odbora.

Bonus video: