Nikšić: Održana sjednica OO NOVE

Na skupu su govorili i potpredsjednici Nove srpske demokratije dr Strahinja Bulajić i Emilo Labudović, predsjednik Izvršnog odbora Milutin Đukanović, predsjednik Političkog savjeta dr Budimir Aleksić i predsjednik nikšićkog odbora NOVE Janko Milatović
312 pregleda 10 komentar(a)
NOVA, Foto: Nova srpska demokratija
NOVA, Foto: Nova srpska demokratija
Ažurirano: 03.04.2015. 14:27h

U Nikšiću je sinoć održana sjednica opštinskog odbora Nove srpske demokratije-Nikšić u proširenom sastavu, na kojoj je ocijenjeno da se u Nikšiću snažno podržava politika stranke i odluke GO NOVE i da će Nova srpska demokratija predvoditi blok partija, nevladinih organizacija i pojedinaca koji će voditi kampanju da Crna Gora u ovoj godini ne dobije pozivnicu za članstvo u NATO-u.

Predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić je obavijestio članove OO da je Glavni odbor stranke odlučio da Nova ostane u Demokratskom frontu i da će istrajati na politici srpsko-crnogorskog pomirenja.

"NOVA, u okviru te politike i u sastavu DF-a, afirmiše one djelove programa naše stranke kojima se štite nacionalni interesi Srba u Crnoj Gori. Posebno nam je važno da se u ovoj godini izborimo da Crna Gora bude zaustavljena na lošem putu priključenja NATO savezu. Nova će predvoditi blok stranaka, NVO i pojedinaca zainteresovanih za budućnost države, koji će istrajati na većinskoj volji naroda da Crna Gora ove godine ne bude primljena u ofanzivni vojni savez. Crna Gora je teško bombardovana 1999. godine, pretrijela je napad najveće vojne sile u istoriji čovječanstva, a njeni građani su ubijani pa čak i trovani osiromašenim uranijumom. Naša generecija, kao i nove generacije koje trpe posledice tog napada, nema pravo da se priključi agresoru koji nam je nanio toliki bol, sramotu, poniženje i štetu", rekao je Mandić.

Na skupu su govorili i potpredsjednici Nove srpske demokratije dr Strahinja Bulajić i Emilo Labudović, predsjednik Izvršnog odbora Milutin Đukanović, predsjednik Političkog savjeta dr Budimir Aleksić i predsjednik nikšićkog odbora NOVE Janko Milatović.

Bonus video: