Zogović: Đeka ne poštuje zvanične institucije Crne Gore

Zogović je ocijenio je da je ignorisanje zvaničnih institucija suverene države i pokušaj njihove zamjene "konsultacijama sa liderima nacionalnih partija" direktno rušenje građanskog koncepta nezavisne države Crne Gore
134 pregleda 6 komentar(a)
Milun Zogović, Foto: DNP
Milun Zogović, Foto: DNP
Ažurirano: 03.04.2015. 11:42h

Priznanje predsjednika Opštine Ulcinj Fatmira Đeke da je bez konsultacija donio odluku da kosovskog ministra spoljnih poslova, Hašima Tačija proglasi za počasnog građanina tog grada potvrda je nepoštovanje zvaničnih institucija Crne Gore, smatraju u Demoktarskoj narodnoj partiji (DNP).

Portparol stranke Milun Zogović ocijenio je da je ignorisanje zvaničnih institucija suverene države i pokušaj njihove zamjene "konsultacijama sa liderima nacionalnih partija" direktno rušenje građanskog koncepta nezavisne države Crne Gore.

On smatra da je to i pokušaj vraćanja u rodovsko-plemenske rovove iz kojih "pojedini nemaju snage da naprave civilizacijski iskorak".

"Ako se Ulcinj zaista nalazi u Crnoj Gori ovakva samovolja nesagledivih negativnih konsekvenci kojom se nanosi nacionalna sramota državi, ne smije se prećutno tolerisati od nadležnih", kazao je Zogović.

Bonus video: