VLADA SPREMILA OTPREMNINE

Iz ANB-a u penziju sa 14.000 eura u džepu

Potpredsjednik Vlade Duško Marković je u parlamentu saopštio da ima 59 službenika koji 30. aprila stiču pravo na starosnu penziju
56 pregleda 0 komentar(a)
Agencija za nacionalnu bezbjednost, Foto: Arhiva "Vijesti"
Agencija za nacionalnu bezbjednost, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 03.04.2015. 09:15h

Na osnovu povlašćenih uslova za penzionisanje,  ANB  će napustiti 80 službenika, koji će kućama poći sa u prosjeku 14.062 eura.

Vlada je za njih spremila isplatu otpremnina u ukupnom iznosu od 1.125.000 eura. Sudeći po dokumentu objavljenom na njenom sajtu, većina njih su operativci i službenici sektora za Nacionalnu bezbjednost.

Vlada je juče dala saglasnost Ministarstvu finansija da preusmjeri 614.000 eura  ANB -u koliko im nedostaje za isplatu otpremnina. Od toga je samo 50.000 eura za administrativne službenike.

Skupština je u februaru usvojila izmjene Zakona o  ANB -u, čiji je cilj bio da se služba oslobodi kompromitovanih kadrova, a što je bio jedan od uslova za približavanje NATO.

Potpredsjednik Vlade Duško Marković je u parlamentu saopštio da ima 59 službenika koji 30. aprila stiču pravo na starosnu penziju.

Njima radni odnos treba da prestane najkasnije 1.maja ove godine. To znači da se za dobrovoljan odlazak javio 21 službenik  ANB -a.

Plan budućeg popunjavanja  ANB -a odobravaće kancelarija NATO-a za bezbjednost, koja je već odobrila načelnim planom regrutovanja novih pripadnika crnogorske tajne službe.

 ANB  je prema posljednjim podacima imao nešto preko 300 zaposlenih 

Preporučujemo za Vas