Đeka: Izbor Rame i Tačija za počasne građane u interesu Crne Gore

Đeka je naveo da je Rama premijer Albanije koja je članica NATO alijanse, a Tači ministar inostranih poslova Kosova koga primaju i u Briselu i u Vašingtonu
365 pregleda 0 komentar(a)
Fatmir Đeka, Foto: Boris Pejović
Fatmir Đeka, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 02.04.2015. 18:45h

Predsjednik Opštine Ulcinj Fatmir Đeka kazao je da je odluku o proglašenju premijera Albanije Edi Rame i šefa diplomatije Kosova Hašima Tačija za počasne građane Ulcinja donio nakon konsultacija sa albanskim nacionalnim partijama.

"Ne znam zašto se digla tolika prašina oko toga. Složićemo se da je to i u interesu Crne Gore koja stremi evroatlanskim integracijama. Dobrosusjedski odnosi su veoma važni i za NATO i za EU pa kroz tu prizmu treba posmatrati moju odluku", kazao je Đeka.

Naveo je da je Rama premijer Albanije koja je članica NATO alijanse, a Tači ministar inostranih poslova Kosova koga primaju i u Briselu i u Vašingtonu.

"To su naši sunarodnici koji su znali svima od Evrope do Amerike jasno da ukažu na probleme Albanaca. I zato priznanja koja nijesu sporna", kazao je Đeka "Vijestima".

Upitan da li je povodom toga konsultovao Podgoricu s obzirom da je u dobrim odnosima sa čelnicima države, Đeka je odgovorio da nije.

"Čvrsto sam uvjeren da je to i u interesu Podgorice koliko i Ulcinja", kazao je Đeka.

Bonus video: