Lakušić: Namjera da Tačiju uruče priznanje politički terorizam

Prema riječima Lakušića, postavlja se pitanje kako će crnogorski zvaničnici, koji će prisustvovati tom „korotnom jubileju“, reagovati ako Đeka u ekstazi učini korak dalje i „Tačiju slavodobitno uruči i `ključeve od Ulcinja grada`“
90 pregleda 14 komentar(a)
Zoran Lakušić, Foto: Zoran Đurić
Zoran Lakušić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 02.04.2015. 10:37h

Namjera predsjednika opštine Ulcinj, Fatmira Đeke, da Hašimu Tačiju uruči priznanje grada Ulcinja svojevrsni je politički terorizam, usmjeren protiv bezbjednosti, suvereniteta, teritorijalnog integriteta i ustavnog poretka, ocijenjeno je iz Demokratske narodne partije (DNP).

Član Predsjedništva DNP-a Zoran Lakušić, ocijenio je da crnogorska vlast, ne poštujući zakone Crne Gore, istrajava i u naumu da svešteniku Mitropolije crnogorsko-primorske, Veliboru Džomiću, ne dozvoli da se vrati u Crnu Goru.

„Ali će zato oduševljenje što će Tači postati počasni građanin Ulcinja potvrditi i prisustvom na najvišem nivou. I crnogorski zvaničnici će prisustvovati odavanju priznanja kodirektoru Tačiju za mentorstvo prilikom formiranja opštinske vlasti u Ulcinju“, naveo je Lakušić.

Prema njegovim riječima, postavlja se pitanje kako će crnogorski zvaničnici, koji će prisustvovati tom „korotnom jubileju“, reagovati ako Đeka u ekstazi učini korak dalje i „Tačiju slavodobitno uruči i `ključeve od Ulcinja grada`“.

Ako se, kako je rekao, Ulcinj zaista nalazi u Crnoj Gori, neshvatljivo je da predsjednik Opštine može sam donositi takve odluke.

„Ili je ova odluka proizvod uspješne koordinacije i dogovora opštinskih i državnih vlasti i njihove potrebe da ratnom komandantu terorističke UČK odaju priznanje za sve ubijene i prognane Crnogorce, Srbe i Albance sa Kosova i Metohije“, naveo je Lakušić.

Kako je rekao, uprkos činjenici da se dominantan broj crnogorskih građana nikada nije saglasio sa odlukom vlasti da prizna Kosovo, takve inicijative i dodatno podstiču vjerske i nacionalne antagonizme i predstavljaju provokaciju prvog reda.

„Obaveza svih nas je da čuvamo građanski koncept države Crne Gore, koji je satkan na međusobnom uvažavanju i poštovanju, da saosjećamo sa žrtvama, a ne da glorifikujemo zločine i zločince“, rekao je Lakušić.

On je naveo da je glorifikacija zločina teža i bolnija i od samog zločina. „Nadležni državni organi dužni su da nas u skladu sa pozitivnim propisima zaštite od ovakvih inicijativa zlonamjernih pojedinaca, koji jasno stavljaju do znanja da njihove ingerencije dosežu do čitave teritorije Crne Gore“.

„U suprotnom, aktuelni režim moraće da se jasno odredi prema projektu „Prirodne Albanije“ i da građanima objasni da li je Ulcinj u Crnoj Gori“, poručio je Lakušić.

Bonus video: