Franeta: I nezadovoljni članovi DPS da izađu na proteste

"Mirni i demokratski protesti su jedini način da se nakon trideset godina izborimo za slobodno društvo i probudimo svijest naroda", navodi se u saopštenju Prave Crne Gore
1819 pregleda 2 komentar(a)
Sa presa, Foto: Prava Crna Gora
Sa presa, Foto: Prava Crna Gora

Koordinator Prave Crne Gore, Aleksandar Franeta, pozvao je danas sve političke partije, pa čak i nezadovoljne članove Demokratske partije socijalista (DPS) koji su nezadovoljni stanjem u Crnoj Gori da im se pridruže i izađu na proteste u Podgorici 16. februara 2019. godine u 18 časova, saopšteno je iz Prave Crne Gore.

U Podgorici se sjutra u 18 časova održava građanski protest ispred Vrhovnog državnog tužilaštva.

Kako je saopšteno iz Prave Crne Gore, na današnjoj pres konferenciji opštinskih odbora Prave Crne Gore i Demokratskog fronta u Budvi, Franeta se zahvalio opozicionim partijama DF, SDP, URA, SNP,DEMOS i ostalim koje su podržale inicijativu Prave Crne Gore da se zajednički istupi sa pozivom građana na proteste.

"Na pitanje šta se očekuje od protesta, koordinator Prave Crne Gore je rekao da očekuje da ljudi masovno izađu na proteste jer je Crna Gora u kontinuiranoj fazi afera i problema. Mirni i demokratski protesti su jedini način da se nakon trideset godina izborimo za slobodno društvo i probudimo svijest naroda", navodi se u saopštenju Prave Crne Gore.

U saopštenju se dodaje da je predstavnik Demokratskog fronta Vlado Mitrović rekao da njegova partija podržava mirne i demokratske proteste u Podgorici i pozvao pristalice njegove partije kao i sve druge građane Budve koji opoziciono razmišljaju da im se pridruže u subotu.

"Takođe je ovim putem obavjestio građane da je iz Budve organizovan prevoz u 15:30 ispred Akademije znanja koji će ih voziti u Podgoricu i poslije protesta vratiti u Budvu", zaključuje se u saopštenju Prave Crne Gore.

Bonus video: