DNP: Neodgovorna izjava Konjevića

U DNP smatraju da je Konjević svu obavezu "svalio" na organizatora i sekjuriti agencije i da su iz policije objasnili da je njena nadležnost samo obezbjeđivanje javnog reda i mira prije, nakon i posle utakmic
58 pregleda 7 komentar(a)
Crna Gora - Rusija, Foto: Savo Prelević
Crna Gora - Rusija, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 31.03.2015. 13:32h

Izjava ministra unutrašnjih poslova, Raška Konjevića da policija nije odgovorna za incident na fudbalskoj utakmici Crna Gora – Rusija, je neodgovorna, smatraju u Demokratskoj narodnoj partiji (DNP).

Iz te stranke podsjećaju da je Konjević, komentarišući događaje na utakmici, izjavio da "policija nije odgovorna za to ko ulazi i ko šta unosi na stadion".

U DNP smatraju da je Konjević svu obavezu "svalio" na organizatora i sekjuriti agencije i da su iz policije objasnili da je njena nadležnost samo obezbjeđivanje javnog reda i mira prije, nakon i posle utakmice.

“Građani Crne Gore imali su priliku da čuju neodgovornu izjavu nemarnog ministra, koji je pokušao da providno pere ruke isključujući stadione s teritorije države”, poručili su iz te partije.

Oni su ocijenili da je Konjević ohrabrio sve izgrednike da ubuduće, na mečevima, neometano stvaraju haos, jer je "riječ o zoni i tajmingu van policijske kontrole".

Prema njihovim riječima, Konjevića nije briga za sigurnost građana tokom sportskih dešavanja, a policija, prema njegovoj izjavi, treba da reaguje "samo po svršenom poslu, po sistemu: ko preživi pričaće".

Kako su naveli, huligansko ponašanje na utakmici doprinijeće da se inostrani turisti, posebno ruski, u mnogo većem broju opredijele za Grčku, Tursku i druge, sigurnije destinacije.

Iz DNP su ocijenili da je u svijet poslata slika vandalskog ponašanja, koje je ugrozilo život jednog sportiste.

“Zbog onog što se desilo, loše procjene bezbjednosne situacije i nesavjesne izjave Konjevića, kojom zameće tragove odgovornosti, on bi, kao moralni čin, trebalo da sagleda i pitanje daljeg angažmana”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: