Arsić istupio iz PzP, najavio podršku Bečiću

"Bečić može računati na moju iskrenu podršku u jednom zdarvom projektu koji će očito biti nešto novo, drugačije od političkih ponuda koje gledamo svih ovih godina i spremno da ostvari novu vrijednost koja će konačno dovesti do promjena i početka nekih srećnijih vremena za sve građane,” smatra Arsić
63 pregleda 0 komentar(a)
Opština Tivat, Foto: Siniša Luković
Opština Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 31.03.2015. 18:03h

Predsjednik OO PzP Tivta, član Glavnog odbora i jedini odbornik te stranke u lokalnom parlamentu Vladimir Arsić, istupio je iz članstva partije Nebojše Medojevića, i najavio podršku Aleksi Bečiću.

U pismu upućenom centrali PzP, Arsić je naveo da je razlog napuštanja te stranke lične prirode i da će zadržati odbornički mandat u SO Tivat u kojoj će dalje nastupati kao nezavisni odbornik.

"Ne bih iznosio u javnost što me je to sve konkretno motivisalo da učinim ovaj korak. U svakom slučaju, ja ostajem na opozicionom fonu, a kolegama iz PzP želim svaku sreću i puno uspjeha na ličnom planu i daljoj političkoj borbi", kazao je "Vijestima" Arsić.

On će podržati rad Alekse Bečića.

“Zbog načina na koji je djelovao u prethodnom periodu, ali i onoga što predstavlja za budućnost, u Aleksi Bečiću prepoznajem čistog, stručnog, energičnog, iskrenog i beskompromisnog borca za ljepšom, naprednijom i modernijom Crnom Gorom zasnovanoj na građanskim principima i izdigutoj iznad svih podjela i nedobrnamjernih prebrojavanja kojih su se nagledali građani prethodnih godina i decenija”, navodi se u saopštenju Arsića.

“Usmjeravanje na ekonomsko-socijalna pitanja i vladavinu prava je nužna potreba prije svega zbog naše djece i budućih naraštaja. Tako da Aleksa Bečić može računati na moju iskrenu podršku u jednom zdarvom projektu koji će očito biti nešto novo, drugačije od političkih ponuda koje gledamo svih ovih godina i spremno da ostvari novu vrijednost koja će konačno dovesti do promjena i početka nekih srećnijih vremena za sve građane”.

Arsić smatra da se koncept koji Bečič simbolizuje osjeća kako u Tivtu, tako i širom Crne Gore.

On je prošle godine, nakon isteka mandata Dragana Kankaraša (DPS), bio jedinstveni kandidat ujedinjene tivatske opozicije za novog gradonačelnika, ali je u lokalnom parlamentu na tu funkciju, ipak na kraju glasovima DPS i SDP, izabran Ivan Novosel (DPS).

Iako je PzP partija koja se zvanično zalaže za ulazak Crne Gore u NATO, Arsić se u proteklom periodu jasno izjašnjavao protiv te opcije, učestvujući i na anti-NATO protestima koji su u novembru prošle godine u Tivtu organizovani povodom uplovljavanja italijanskog nosača aviona "Cavour".

Diplomirani inženjer elektrotehnike Vladimir Arsić je proteklih godina bio nosilac maltene kompletnih uspjeha PzP na lokalnom nivou, a u Tivtu je prepoznat kao jedan od predvodnika zajedničkih opozicionih inicijativa.

On juče nije želio da govori o svom budućem političkom angažmanu, ističući samo da će ostati "dosljedan opozicionar".

"Razgovarao sam proteklih dana sa Aleksom Bečićem koji tek treba da formira novu stranku i meni ta njegova ideja i činjenica da je riječ o zaista čistoj, nekompromitovanoj i beskompromisnoj opozicionoj političkoj viziji, građanskog karaktera, djeluje sasvim zanimljivo. Ipak, za sada nema ništa konkretnog što bi vam mogao reći o mom budućem eventualnom partijskom angažmanu", rekao je "Vijestima" Arsić.

Bonus video: