Jančovska: Država pokazala nemar i samovolju

„Ko je kriv, ko će najviše da ispašta i kakve koristi država ima od toga što smo političkim i drugim nepromišljenim potezima izgubili rusko tržište, kao najveće strano tržište u posljednjih deset godina“, pitala je Jančovska
70 pregleda 3 komentar(a)
Mirjana Jančovska, Foto: Facebook
Mirjana Jančovska, Foto: Facebook
Ažurirano: 30.03.2015. 15:26h

Aktuelna vlast je nebrigom i lošim procjenama u situaciji, koja je nepovoljna po crnogorski turizam, cjelokupnu privredu i standard građana, pokazala krajnji nemar i samovolju, ocijenila je predsjednik Asocijacije žena Demokratske narodne partije (DNP), Mirjana Jančovska.

„Imamo nepovoljne impute, odvraćanje stranih turista, posebno ruskih, da ljetuju u Crnoj Gori, pa je vrijeme da čelnici režima konačno saopšte javnosti ko je sve zatajio na štetu države, turističke privrede i građana“, kazala je Jančovska u saopštenju.

Ona je pitala ko će za to snositi odgovornost i da li će se gubici pokrivati preko povećanja ionako visokog poreza na dodatu vrijednost (PDV).

Jančovska je, reagujući na ocjenu predsjednika Crnogorskog turističkog udruženja, Žarka Radulovića, da je turistička sezona, i prije početka, doživjela fijasko, zbog događaja na fudbalskoj utakmici između Crne Gore i Rusije, pitala ko je za to kriv.

„Ko je kriv, ko će najviše da ispašta i kakve koristi država ima od toga što smo političkim i drugim nepromišljenim potezima izgubili rusko tržište, kao najveće strano tržište u posljednjih deset godina“, pitala je Jančovska.

Ona smatra da bi Radulović, sa nivoa funkcije koju obavlja, trebalo šire da elaborira stav i kaže na osnovu čega je turistička sezona, po njegovoj procjeni, propala.

„Pošto je već izašao s predlogom da u ovako nepovoljnim okolnostima hotelijeri smanje cijene usluga za ovo ljeto, kao i oni koji se bave privatnim smještajem, pozivam ga da apeluje da država smanji dažbine prema njima, posebno zato što je, i prema njegovom mišljenju, država odgovorna za propalu turističku sezonu“, zaključila je Jančovska.

Bonus video: