Haradinaj u Ulcinju sa liderima albanskih partija: Uskoro zajednička sjednica Vlada?

"Po broju glasova, plaćamo najskuplji mandat u Crnoj Gori i tu nema afirmativne akcije. Haradinaj nam je kazao da oni na Kosovu imaju drugačija iskustva sa manadtima manjina", kazao je "Vijestima" lider Force, Nazif Cungu
139 pregleda 7 komentar(a)
Ramuš Haradinaj, Foto: Betaphoto
Ramuš Haradinaj, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 25.10.2018. 12:12h

Uoči konferencije o ekonomiji u Budvi, kosovski premijer Ramuš Haradinaj sastao se juče sa predstavnicima albanskih partija u Ulcinju sa kojima je razgovarao o unaprjeđenju saradnje u oblasti kulture i mogućnostima efikasnijeg upisa studenata iz Crne Gore na Univerzitetima Kosova.

Lideri albanskih partija upoznali su Haradinaja sa namjerom da kroz izvjesne promjene izbornog zakondavstva isprave "greške i Albancima vrate mandate koji im pripadaju."

"Po broju glasova, plaćamo najskuplji mandat u Crnoj Gori i tu nema afirmativne akcije. Haradinaj nam je kazao da oni na Kosovu imaju drugačija iskustva sa manadtima manjina", kazao je "Vijestima" lider Force, Nazif Cungu.

Osim njega, sastanku sa Haradinajem koji prvi put zvanično boravi u Crnoj Gori, prisustvovali su i lideri Demokratske partije, Demokratske unije Albanaca i Demokratskog saveza, Fatmir Đeka, Mehmet Zenka i Mehmet Bardhi, zatim Nikola Camaj i poredstavnici partija Nika Đeljošaja i Amira Holaja.

Haradnij je izrazio zadovoljstvo što su Albanci u Crnoj Gori faktor stabilnosti i naglasio dobre odnose Prištine i Podgorice.

On je najavio da bi uskoro mogla biti održana zajednička sjednica Vlada Kosova i Crne Gore.

Bonus video: