Raskid bliskih saradnika: Danilovića još formalnost dijeli od DEMOS-a

Danilović je ranije kazao da se koncepcijski i politički razlikuje od većine članova Predsjedništva Nove
28 komentar(a)
Goran Danilović, Andrija Mandić, Foto: Luka Zeković
Goran Danilović, Andrija Mandić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 30.03.2015. 06:45h

Zamjenik predsjednika Nove Goran Danilović danas bi trebalo da obavijesti šefa stranke Andriju Mandića o statusu u partiji, nakon što je juče na sjednici Glavnog odbora sa još 11 kolega glasao protiv odluke da ona ostane u okviru Demokratskog fronta.

Pošto je Danilović nakon odlaska Miodraga Lekića sa čelnog mjesta u DF-u podnio ostavku na mjesto šefa kluba DF u Skupštini, treba očekivati da će tim putem i nastaviti.

Upitan da li je još član Nove, Danilović je juče nakon sjednice GO odgovorio potvrdno.

”Dok vam to javno ne kažem - jesam član. Moje kolege znaju što sam im rekao danas pa stoga pozivam na malo strpljenja”, izjavio je on, aludirajući na najavu na sjednici GO da će o svemu najprije obavijestiti predsjednika partije i doskorašnjeg bliskog saradnika.

Danilović je ranije kazao da se koncepcijski i politički razlikuje od većine članova Predsjedništva Nove.

Šef Informativne službe Nove Jovan Vučurović rekao je da je stranka “snažno podržavala da Miodrag Lekić ostane na čelu DF-a, kao i da sa žaljenjen konstatuju da je on odlučio da nastavi svoj politički angažman kroz formiranje novog subjekta”.

On je rekao da je od 111 članova GO, 76 podržalo stav Predsjedništva o ostanku u DF, troje je bilo uzdržano, dok je 12 glasalo protiv.

Pored Danilovića, među njima su bili i odbornici Goran Radonjić i Boris Pejović, koji su se juče takođe uzdržali od izjava.

Vučurović je juče rekao “Vijestima” da se od članova GO koji nijesu podržali njegove zaključke ipak očekuje da poštuju zvaničnu odluku.

U zaključcima GO navodi se da je Nova uložila sav potencijal u stvaranje i snaženje DF-a kako bi postao generator promjena u Crnoj Gori, kao i da daju punu podršku svim postojećim oblicima političkog djelovanja.

To uključuje i zajednički poslanički klub u parlamentu.

Vučurović je prenio zadovoljstvo što su i ostali konstituenti DF-a spremni na zajedničku misiju “koja podrazumijeva borbu za oslobođenje Crne Gore od diktatorskog režima, zalaganja za ekonomski prosperitet svih građana Crne Gore, uspostavljanju vladavine prava, kao i srpsko-crnogorsko pomirenje na principu međusobnog uvažavanja“.

Upitan da li su razgovarali o organizovanju protesta, jer je PZP najavio kampanju na terenu, Vučurović je rekao da je ostanak u DF-u bio jedina tačka.

„Danas je bilo važno da je Odbor sa ogromnom većinom podržao predsjednika i stavove Predsjedništva, a o narednim potezima biće razgovora narednih dana“, dodao je.

Radonjić, koji je bio predsjednik odborničkog kluba DF-a u Skupštini Podgorice podnio je ostavku na to mjesto, a Slaviša Čurović i Maja Vučelić obavjestili su odbornički klub da napuštaju DF.

Bonus video: