Vučurović: NOVA ostaje u okviru DF-a

Na pitanje da li je još član NOVE, Danilović je rekao da jeste sve dok ne kaže drugačije
40 komentar(a)
Jovan Vučurović, Foto: Savo Prelević
Jovan Vučurović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.03.2015. 19:14h

Glavni odbor Nove srpske demokratije (NOVA) podržao je stav Predsjedništva da partija treba da ostane u okviru Demokratskog fronta, saopštio je Jovan Vučurović, portparol partije.

Od 94 prisutna člana Glavnog odbora, 13 je glasalo protiv stava predsjedništva NOVE, dok je troje bilo uzdržano.

Goran Danilović, koji je ranije podnio ostavku na mjesto šefa Kluba, nije davao izjave, već je najavio da će svoj stav iznijeti sjutra, ali je Vučurović potvrdio da je on bio među onima koji su bili protiv većinskog stava Glavnog odbora.

Vučurović je rekao da o ostavkama o partiji niko nije govorio.

Na pitanje da li je još član NOVE, Danilović je rekao da jeste sve dok ne kaže drugačije.

U zaključcima koje je usvojio GO navodi se da, i pored činjenice da je Nova snažno podržavala da Miodrag Lekić ostane na čelu DF-a, sa žaljenjen konstatuju da je on odlučio da nastavi svoj politički angažman kroz formiranje novog subjekta.

Konstatovano je da je Nova uložila sav svoj potencijal u stvaranje DF-a, kako bi postao generator promjena u Crnoj Gori, "a predsjednik Fronta je, shodno tome, ključna figura očekivanih promjena".

"Pošto se protivimo bilo kakvom pokušaju dezintegrisanja DF-a, dajemo punu podršku u svim postojećim oblicima političkog djelovanja", kazao je Vučurović.

On je istakao važnost funkcionisanja jedinstvenog poslaničkog kluba u skupštini Crne Gore kojim se obezbjeđuje postignuti stepen uticaja DF-a i njegovih konstituenata u parlamentu.

"Izražavamo zadovoljstvo činjenicom da su sve stranke konstituenti DF-a izrazile spremnost da se najjači opozicioni subjekt očuva i nastavi svoju misiju, koja podrazumijeva borbu za oslobođenje Crne Gore od diktatorkog režima, zalaganja za ekonomski prosperitet svih građana Crne Gore, uspostavljanju vladavine prava kao i srpsko-crnogorsko pomirenje na principu međusobnog uvažavanja, bez kojeg se ovi ciljevi ne mogu postići", naveo je Vučurović.

Upitan da li su razgovarali o organizovanju protesta, on je rekao da su danas razgovarali o ovim zaključcima, a da će o svemu ostalom pričati narednih dana.

"Danas je bilo važno da je odbor sa ogromnom većinom podržao predsjednika i stavove predsjedništva, a o narednim potezima biće razgovora narednih dana", dodao je Vučurović.

Bonus video: