Većina u Baru, Budvi i Podgorici uz Danilovića

Izvori bliski Daniloviću tvrde da “nije mali broj lokalnih funkcionera koji smatraju da Nova treba da izađe iz krnjeg DF-a"
39 komentar(a)
NOVA; Andrija Mandić, Goran Danilović, Foto: Zoran Đurić
NOVA; Andrija Mandić, Goran Danilović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 28.03.2015. 19:17h

Uoči sjutrašnje sjednice Glavnog odbora Nove srpske demokratije (Nova) predsjednik Andrija Mandić i njegov zamjenik Goran Danilović uveliko prebrojavaju pristalice u stranačkoj bazi. Sjednica GO zakazana je na zahtjev Danilovića koji je, nakon odluke Miodraga Lekića da napusti Demokratski front, tražio da Nova izađe iz krnjeg DF i formira svoj poslanički klub, a potom nastavi koalicionu saradnju sa Lekićevim Demosom.

S druge strane, Mandić traži nastavak saradnje sa PzP i DNP-om.

Izvori bliski Daniloviću tvrde da “nije mali broj lokalnih funkcionera koji smatraju da Nova treba da izađe iz krnjeg DF-a”.

“U protivnom nećemo zadržati ni pola mandata osvojenih 2012. Uz Danilovića je pola odborničkog kluba Nove u Podgorici, a nesumnjiva je odbornička većina u Baru i jaka podrška među mladima u Budvi”, tvrdi sagovornik “Vijesti”.

Nakon odluke Gorana Radonjića da napusti mjesto šefa odborničkog kluba DF-a u Podgorici, napuštanje Fronta najavio je i odbornik i predsjednik mladih Nove za Podgoricu Boris Pejović. Prema informacijama “Vijesti” Pejović je napustio i mjesto savjetnika u Klubu poslanika DF-a.

Prema izvorima “Vijesti” nekoliko odbornika i članova organa Nove sa sjevera takođe se zalažu za dalji put Nove sa Lekićem.

Prema tvrdnjama izvora bliskih Daniloviću, ideju da Nova nastavi saradnju sa Lekićem podržava i nekoliko profesora Filozofskog fakulteta u Nikšiću, koji su redovno bili uz Novu kroz liste podrške ili direktan angažman u politici.

“Oni smatraju da treba podržati Danilovićev predlog da je Novoj mjesto u političkom savezu Demos koji osniva Lekić”, tvrdi sagovornik “Vijesti”.

U Savjetu DF bili su redovni profesori sa odsjeka za filozofiju dr Savo Laušević i dr Dušan Krcunović. Uz Danilovića je i profesor Boris Brajović, sveštenik SPC sa uticajem u podgoričkim crkvenim krugovima, koji otvoreno podržava savez Nove sa Lekićem.

Bonus video: