Jelić: Osuđujemo nedolično ponašanje policije u Baru, očekujemo reakciju i ostavke

"Izražavanje kritičkog razmišljanja je zaštitni znak omladine i niko sebi ne smije dati za pravo da prelaženjem dozvoljenih ovlašćenja utiče na to"
877 pregleda 2 komentar(a)
Jelić, Foto: SDP
Jelić, Foto: SDP

Forum mladih Socijaldemokratske partije (SDP) Crne Gore oštro osuđuje nedolično ponašanje policajaca prilikom građanskog okupljanja u Baru, i poziva nadležne organe da ispitaju da li je u slučaju privođenja omladine i trudnice bilo kršenja službene dužnosti od strane pripadnika policije, saopštio je danas Stefan Jelić, generalni sekretar Foruma mladih SDP .

Policija je i jutros privodila aktiviste, koji su pokušavali da spriječe ulazak mehanizacije na gradilište vrtića u Baru. Jedan aktivista je priveden nakon što je, revoltiran intervencijom policije uzviknuo "bravo kreteni". Jedna žena prebačena je u Hitnu pomoć, jer joj je pozlilo tokom intervencije policije.

"Izražavanje kritičkog razmišljanja je zaštitni znak omladine i niko sebi ne smije dati za pravo da prelaženjem dozvoljenih ovlašćenja utiče na to. Jedan od osnovnih temelja demokratije je i sloboda govora i iznošenje drugačijeg mišljenja", istakao je Jelić.

On je dodao da očekuju hitnu reakciju i ostavke zbog današnje akcije.

"Dok bjesni rat kriminalnih klanova, policiji je prioritet obračun sa zaštitnicima čempresa i parkova. Takođe pozivamo na što hitniju reakciju Savjeta za građansku kontrolu policije u ovom slučaju", kazao je Jelić.

Bonus video: