Vujović: Građane mnogo više zanimaju poskupljenje goriva, vode, pad standarda...

„Državni simboli predstavljaju milenijumsko trajanje Crne Gore, odraz su njenog građanskog bića i pod njima je poslije skoro 100 godina obnovljena crnogorska nezavisnost“, ukazao je Vujović
89 pregleda 4 komentar(a)
Ivan Vujović, Foto: Savo Prelević
Ivan Vujović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.10.2018. 12:12h

Crnogorske građane ne interesuju priče o završenim stvarima poput promjena državnih simbola, već njihova teška socio-ekonomska realnost, ocijenjeno je iz Socijaldemokratske partije (SDP).

Bošnjačka stranka zvanično će, u okviru skupštinske radne grupe za izborne i druge reforme, predložiti da se na crnogorskoj zastavi pored krsta nađe i polumjesec.

Funkcioner SDP-a, Ivan Vujović, rekao je agenciji MINA da je ta partija po tom pitanju jasna i da nema priče o promjeni državnih simbola.

„Građane ne interesuju jalove priče o završenim stvarima već ih mnogo više zanima naša teška socioekonomska realnost i teme kao što su poskupljenje goriva, vode, pada standarda i iseljavanja mladih iz države“, kazao je Vujović.

Prema njegovim riječima, svima koji nemaju odgovore na ta pitanja lakše je da „trguju“ sa obilježjima Crne Gorei njenim građanskim karakterom.

„Državni simboli predstavljaju milenijumsko trajanje Crne Gore, odraz su njenog građanskog bića i pod njima je poslije skoro 100 godina obnovljena crnogorska nezavisnost“, ukazao je Vujović.

Zato su, smatra on, za SDP oni svetinja a svako otvaranje završenih pitanja može samo štetiti građanskoj i multietničkoj Crnoj Gori.

„Nažalost i na ovom primjeru se vidi koliko je štetno i kontraproduktivno otvaranje priče o himni, kao završenoj i temi koja je na sreću bila stavljena ad acta i kao takva široko prihvaćena, dok se neko u vlasti nije sjetio da je zarad jeftinog političkog šićara ponovo aktuelizuje“, poručio je Vujović.

Šteta je,smatra on, već pričinjena.

„To pokazuju i ove najave iz Bošnjačke stranke o promjeni simbola, kao i želje iz DF da zajedno sa DPS mijenjaju Ustav u tom dijelu“, zaključio je Vujović.

Bonus video: