PZP HN: Vlast DPS-Izbor se sprema da usvoji štetnu odluku

"Realizaciju tog ugovora su prije dvije godine zaustavili tadašnji koalicioni partneri sa uvjerenjem da ugovor ne štiti interes Opštine na odgovarajući način"
1 komentar(a)
Milovan Baždar, Foto: Slavica Kosić
Milovan Baždar, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 26.03.2015. 14:35h

Vladajuća garnitura u Herceg Novom DPS-Izbor se sprema da usvoji štetnu odluku koja će omogućiti izgradnju objekta na potoku Pijavica u Bijeloj, navodi se saopštenju OO Pokreta za promjene (PzP) koje je potpisao predsjednik Milovan Baždar.

Podsjećamo da bi odbornici na današnj sjednici lokalnog parlamenta trebalo da donesu takvu odluku.

"Ova odluka oživljava ranije potpisan štetni ugovor i anex između Opštine i investitora, koji su potpisivali bivši predsjednici Opštine Herceg Novi. Realizaciju tog ugovora su prije dvije godine zaustavili tadašnji koalicioni partneri sa uvjerenjem da ugovor ne štiti interes Opštine na odgovarajući način.Za opštinsko zemljište u centru Bijele na kojem bi investitor gradio stambeno-poslovni objekat,prema urbanističko-tehničkim uslovima preko 1200 kvadratnih metara, Opština bi dobila, uz problematičnu regulaciju potok, stan površine 100kvadrtata. Mi upozoravamo da će se usvajanjem ovakve odluke omogućiti štetan posao,a ozbiljno pitanje je ima li tu koruptivnih elemenata", ističe se u saopštenju.

Prethodna vlast je zahtjevala reviziju ovog ugovora .

"DPS i Izbor glatko i ekspresno odustaju od toga i prihvataju raniji štetni ugovor čak i bez ikakvog idejnog rješenja objekta koji investitor želi graditi. Pravo je pitanje zašto je ova odluka,pod izgovorom da investitor prijeti tužbom,došla urgentno na dnevni red skupštine,pored toliko važnih pitanja iz oblasti infrastrukture,urbanizma i komunalnih tema.Ovakav pristup nove vlasti ide u prilog stavu da je primarni interes pojedinaca povezivanje sa tajkunskim lobijem.To za sada potvrđuje i odnos prema dosadašnjim privatizacijama u gradu pod Orjenom", zaključuje se u saopštenju OO PzP.

Bonus video: