DPS Berane: Aktuelna vlast prisvaja naše projekte

"To su - nova hala sportova, studentski centar, poliklinički centar sa urgentnim centrom, biznis zona, postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda itd.", saopšteno je iz OO DPS Berane
77 pregleda 5 komentar(a)
Berane, Foto: Tufik Softić
Berane, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 26.03.2015. 11:43h

Opštinski odbor DPS Berane optužio je lokalnu vlast koju predvodi koalicija "Zdravo Berane SNP–DF" da u prikazivanju postignutih rezultata u 2014. godini prisvajaju projekte koje je započela Demokratska partija socijalsita.

Oni su u saopštenju naveli da se kao ključni rezultati vladavine ove koalicije ističu "upravo oni projekti koje je započela i u značajnom broju privela kraju lokalna vlast DPS-SDP, u periodu od 2006. do 2014. godine".

"To su - nova hala sportova, studentski centar, poliklinički centar sa urgentnim centrom, biznis zona, postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda itd. Da li su glasnogovornici sadašnje vladajuće koalicije u Beranama uvjereni u to da građani pate od kolektivne amnezije i da zato mogu na ovaj ili slične načine da istupaju, ili je u pitanju nešto drugo, možda za nekog ostaje otvorena dilema", saopšteno je iz OO DPS Berane.

Oni tvrde da se dešava velika turbulencija unutar koalicije "Zdravo Berane", "što više nije insajderska priča već nešto što je dostupno svima koji prate medijsku scenu i društvene mreže".

"Glavni promoteri njihove izborne kampanje, ljudi na čijim su „krilima“ vlastodršci u Beranama došli na sadašnje pozicije, javno su iskazali svoje nezadovoljstvo realizacijom njihovog izbornog programa", navodi se u saopštenju.

Dodaje se kako je nakon prvih imenovanja rukovodilaca opštinskih službi i organa, bilo jasno da za čelnike ove koalicije nijesu bitne stručne reference, obrazovni nivo pojedinaca i ostali uslovi propisani zakonom, već rodbinske i prijateljske veze i „obaveze“ stečene tokom predizborne kampanje.

"Moramo da podsjetimo građane Berana i na „razglednice“ koje su tokom predizborne kampanje dobijali iz izbornih štabova ove koalicije na kojima se nalazila, između ostalog, i urušena hala sportova. Predlažemo im da ovih dana urade novu fotografiju tog i ostalih objekta i da pokažu građanima kako su se tokom prethodne godine nedomaćinski odnosili prema njima i kako su dozvolili da se oni u potpunosti devastiraju, jer nijesu uspjeli da organizuju ni stražarsku službu uprkos velikom broju novozaposlenih u organima lokalne samouprave", saopšteno je iz OO DPS.

Zaključuje se kako se na osnovu svega može zaključiti da se brže nego se moglo očekivati bliži kraj vladavine "zdrave koalicije" u Beranama.

Bonus video: