Brajović izlazi na crtu Krivokapiću

Krivokapić će preko sebi lojalnih kadrova pokušati da osigura ključni uticaj i u ova dva odbora SDP-a koje DPS, uz one manje značajne u Nikšiću i Pljevljima, suštinski kontroliše
137 pregleda 137 komentar(a)
Ivan Brajović, Milo Đukanović, Ranko Krivokapić, Foto: Savo Prelević
Ivan Brajović, Milo Đukanović, Ranko Krivokapić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.03.2015. 06:23h

Potpredsjednik Socijaldemokratske partije(SDP) Ivan Brajović, podržan od nekoliko članova Predsjedništva te patije, planira da bude protivkandidat Ranku Krivokapiću za mjesto šefa socijaldemokrata na Kongresu zakazanom za 3. jun, saznaju “Vijesti” iz nekoliko izvora iz SDP-a.

Brajovića nagovaraju partijske kolege, koje slove za bliske DPS-u, da se kandiduje, jer smatraju da bi on bio sigurnija veza sa koalicionim partnerom, kazali su izvori.

Navodno, Brajović je na jednoj od posljednjih sjednica Predsjedništva predložio preispitivanje dalje politike partije, navodeći da stranka ne smije da luta.

Prema informacijama “Vijesti” Vujica Lazović i Mićo Orlandić već lobiraju za podršku u podgoričkom i barskom odboru.

Jedan od izvora “Vijesti”, koji slovi za bliskog Krivkapiću, rekao je da za sada, osim Krivkapićeve, nema zvaničnih kandidatura, “sem ono što se pojavilo kao kandidatura u Informeru”

Međutim, Krivokapić će preko sebi lojalnih kadrova pokušati da osigura ključni uticaj i u ova dva odbora SDP-a koje DPS, uz one manje značajne u Nikšiću i Pljevljima, suštinski kontroliše.

Brajović juče nije želio da ogovori na pitanje da li će se kandidovati. On je katko rekao da je na putu van Crne Gore.

Jedan od izvora “Vijesti”, koji slovi za bliskog Krivkapiću, rekao je da za sada, osim Krivkapićeve, nema zvaničnih kandidatura, “sem ono što se pojavilo kao kandidatura u Informeru”.

Taj tabloid, blizak DPS-u, nedavno je objavio da su Brajović, Lazović, Orlandić i Damir Šehović mogući protivkandidi Krivokapiću.

Poznavaoci prilika u SDP-u tvrde da je ministar saobraćaja bio lojalan i u dobrim odnosima sa predsjednikom partije, sve dok Krivokapić 2012. nije odlučio da Raška Konjevića predloži za ministra policije, umjesto njega. Brajoviću je prethodno oštro zamjereno u partiji, koja je bila na vrhuncu sukoba sa Miomirom Mugošom, što je drugovao u Ljubljani sa bivšim gradonačelnikom Podgorice.

Lokalni izbori u Podgorici maja prošle godne, na kojima je SDP nastupio u koaliciji sa Pozitivnom , izbacili su na površinu znatne razlike u partiji.

Dok je Krivokapić obezbijedio većinu na Predsjedništvu za saradnju sa opozijom, Lazović, Šehović, Orlandić i Brajović su bili protiv.

Krivokapić je u nedavnom intervjuu televiziji Vijesti odbacio sumnje da je njegova partija podijeljena, te da dio kontroliše zapravo DPS. On je tada kazao i da ne očekuje protivkandidata za mjesto predsjednika stranke.

Statutom SDP-a propisano je da se svaki član partije može kandidovati ili prihvatiti kandidaturu za sva mjesta u organima. Za poziciju predsjednika kandidat treba da dostavi i program.

Bonus video: