Simovića savjetuje "specijalista" koji govori arapski

“Šta znači da je apsolvirao kao najbolji student? Nije u redu da nam se ovako nešto podmeće. Jer zna se šta su specijalističke studije, ovdje se očito radi o nekom kursu,” rekla je Bošnjak
530 pregleda 14 komentar(a)
Milutin Simović, Foto: Boris Pejovic
Milutin Simović, Foto: Boris Pejovic
Ažurirano: 24.03.2015. 17:30h

Administrativni odbor dao je saglasnost da Miodrag Kankaraš bude savjetnik potpredsjednika Skupštine Milutina Simovića. Za to su glasali poslanici DPS, Bošnjačke stranke i SNP-a, iako je Branka Bošnjak (DF) upozorila da je nelogično da osoba bez fakulteta bude savjetnik.

Predlog za imenovanje Kankaraša dostavio je Simović,čiji je on, kako su rekli poslanici DPS, dugogodišnji saradnik.

U Kankaraševoj biografiji navodi se da je bio savjetnik šefa kluba poslanika, te da je “specijalista produkcije za edukaciju i informisanje javnosti”.

Takođe piše da je pripremao i koordinirao brojne pres konferencije, da je učestvovao u produciranju emisija na RTCG, TV IN-u i lokalnim televizijama, da poznaje rad na kompjuterskim programima. U stavci obrazovanje navodi se da je apsolvirao na Fakultetu za turizam u Dubrovniku, te da engleski i francuski čita i piše, a italijanski i arapski govori.

Branka Bošnjak (DF) je rekla da on nema fakultet i da “je ovo na neki način krivotvoreno”.

“Šta znači da je apsolvirao kao najbolji student? Nije u redu da nam se ovako nešto podmeće. Jer zna se šta su specijalističke studije, ovdje se očito radi o nekom kursu,” rekla je poslanica.

Bošnjak se ipak saglasila da Simović ima pravo da bira saradnike i sa osnovnom školom. Milorad Vuletić (DPS) objasnio je da je Kankaraš odavno u Simovićevom timu i da on ima povjerenja u njega.

“On je inteligentan mnogo više nego što se vama čini,” dodao je poslanik DPS.

I Radivoje Nikčević je kazao da je “stvar potpredsjednika ko će da ga savjetuje”.

Bošnjak je ipak glasala protiv imenovanja Kankaraša, dok su DPS, BS i SNP dali saglasnost.

Bonus video: