Lukšić u srijedu na konferenciji u Prištini

Konferencija, koju organizuju MVPEI i Ministarstvo infrastrukture Kosova, okupiće šefove diplomatija i ministre saobraćaja zemalja zapadnog Balkana (Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Makedonije, Srbije i Crne Gore)
5 komentar(a)
Igor Lukšić, Foto: Savo Prelević
Igor Lukšić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.03.2015. 16:26h

Ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić učestvovaće sjutra na Zapadno-balkanskoj konferenciji u Prištini.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija (MVPEI), Lukšić će predvoditi delegaciju Crne Gore na toj konferenciji.

"Konferencija u Prištini biće dobra prilika za iskazivanje jasne spremnosti za konkretno djelovanje u okviru ove inicijative i razmjenu mišljenja o modalitetima buduće saradnje na planu realizacije najznačajnijih regionalnih infrastrukturnih projekata", navodi se u saopštenju MVPEI.

Konferencija, koju organizuju MVPEI i Ministarstvo infrastrukture Kosova, okupiće šefove diplomatija i ministre saobraćaja zemalja zapadnog Balkana (Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Makedonije, Srbije i Crne Gore).

Na konferenciji će učestvovati i visoki predstavnici međunarodne zajednice među kojima i komesar Evropske unije (EU) za proširenje i susjednu politiku, Johanes Han, komesar EU za mobilnost i transport, Violeta Bulc i generalni sekretar Savjeta za regionalnu saradnju (RCC), Goran Svilanović.

Bonus video: