Bečić: Partneri svi koji žele istinske promjene

Upitan da li se ukoro može očekivati osnivačka skupština nove partije, Bečić je potvrdio da će to biti početkom proljeća
79 pregleda 43 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Aleksa Bečić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 21.03.2015. 15:28h

Bivši funkcioner Socijalističke narodne partije Aleksa Bečić, rekao je da će partija koja bi uskoro trebalo da bude osnovana, sarađivati sa svim pojedincima i subjektima koji istinski žele promjene i koji interese građana stavljaju ispred ličnih. Bečić je, komentarišući izjavu potpredsjednice Građanskog pokreta URA, Božene Jelušić, da ga u toj stranci vide kao jednog od potencijalnih partnera, rekao da nije razgovarao sa predstavnicima GP, niti od njih imao bilo kakve ponude „Najiskrenije im želim srećan i uspješan rad, uvjeren da ćemo, svako na svoj način, kvalitetnim programskim ponudama i organizovanim političkim subjektima, sopstvenim djelovanjem, svom snagom i putem kojim koračamo dovesti do toga da na partnerskim osnovama gradimo našu Crnu Goru kao modernu, bogatu, uređenu i prosperitetnu državu u kojoj se živi srećno od svoga rada“, rekao je Bečić agenciji MINA. Prema njegovim riječima, to će biti Crna Gora u kojoj ljudi ostaju, a ne kao sada, država u kojoj se „preživljava“ i iz koje se odlazi. Bečić je, komentarišući promjene unutar Demokratskog fronta (DF) i osnivanje partije Miodraga Lekića, naveo da se može sarađivati uz „korektan i fer plej odnos“ sa različitih izbornih lista. „Sarađivaćemo sa svim pojedincima i subjektima koji istinski žele promjene, nemaju obaveze i rezerve prema bilo kome, i ne prave interesne dilove koji ih onemogućavaju da djeluju slobodno i u interesu građana. Svi koji stavljaju interese građana ispred ličnih su naši partneri“, poručio je Bečić.

On je, kada je u pitanju saradnja sa Lekićem, kazao da očekuje nastavak kvalitetne saradnje, jer „gdje su čiste namjere drugačije ne može ni biti“. „Mi smo i na prethodnim izborima pokazali, iako smo se nalazili na čelu dvije različite izborne liste, da se može lijepo sarađivati uz korektan i fer plej odnos, i u konačnom ostvariti odličan rezultat koji se sa pravom smatrao istorijskim, jer je po prvi put donio jednu novu vrijednost koja je nužna, posebno u susret političkim utakmicama koje nas očekuju i promjenama kojima smo zajedno posvećeni“, objasnio je Bečić. Upitan da li se ukoro može očekivati osnivačka skupština nove partije, Bečić je potvrdio da će to biti početkom proljeća, objašnjavajući da mu nije cilj da napravi subjekat koji je za jednokratnu upotrebu. „Mislim da su građani navikli, upoznajući me, da zajedno sa svojim timom uvijek političkim izazovima pristupam maksimalno odgovorno, trudeći se da kontinuirano postavljamo standarde koji nas tjeraju na stalni napredak“, rekao je on. Na taj način je, kako je naveo, doživio i proces osnivanja partije, „čemu pristupam krajnje ozbiljno, odgovorno i maksimalno posvećeno“. „Meni nije cilj da napravimo subjekt za jednokratnu upotrebu, već naprotiv to će biti subjekt budućnosti crnogorske političke sceni i nosilac društvenih promjena“, poručio je Bečić. On je ponovio da intezivno rade po čitavoj Crnoj Gori, dodajući da se kristališe izuzetno kvalitetna kadrovska baza.

Bečić je kazao da intezivno rade po čitavoj Crnoj Gori, dodajući da se kristališe izuzetno kvalitetna kadrovska baza

Način djelovanja, odnosno Program koji će ponuditi građanima, biće, kako je ubijeđen Bečić, najkvalitetnija ponuda na političkoj sceni. „Izdignuti iznad svih podjela i polarizacija, usmjereni samo na ona pitanja koja znače život, uz plejadu čistih, nekompromitovanih, stručnih kadrova punih elana, volje i svježine bićemo pravi odgovor na želje i potrebe građana Crne Gore“, poručio je on. Svi detalji su, kako je naveo, precizirani a rokovi utvrđeni. „Radimo veoma studiozno i planski, tako da početak proljeća kao simbol nečeg lijepog i naprednog će upravo Crnoj Gori donijeti politički subjekt koji će biti stub nekog novog početka i daleko srećnije, brže, vrednije, efikasnije i modernije države Crne Gore“, zaključio je Bečić.

Bonus video: