"Crna Gora će imati snažnu podršku Finske u procesu evropskih integracija"

Ninisto je, kako se navodi, čestitao na posvećenosti Crne Gore doprinosima kolektivnom sistemu bezbjednosti.
367 pregleda 3 komentar(a)
Sa sastanka Boškovića i Ninista, Foto: Ministarsvo odbrane
Sa sastanka Boškovića i Ninista, Foto: Ministarsvo odbrane

Crna Gora će imati snažnu podršku Finske u procesu evropskih integracija tokom predstojećeg finskog predsjedavanje Savjetom Evropske unije (EU), saopšteno je u razgovoru ministara odbrane dvije države, Predraga Boškovića i Jusija Ninista.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, Bošković se sa Ninistom sastao u Minhenu, gdje učestvuje na Minhenskoj bezbjednosnoj konferenciji.

Navodi se da su sagovornici iskazali očekivanje da će saradnja Crne Gore i Finske u oblasti odbrane jačati na obostranu korist, uz razmatranje i definisanje konkretnih oblasti saradnje u narednom periodu.

"Ninisto je potvrdio snažnu podršku Crnoj Gori u procesu evropskih integracija tokom predstojećeg predsjedavanje Finske Savjetom EU", kaže se u saopštenju.

Bošković je upoznao finskog kolegu sa prioritetima u modernizaciji i opremanju Vojske Crne Gore, kao i o učešću Crne Gore u međunarodnim misijama.

Ninisto je, kako se navodi, čestitao na posvećenosti Crne Gore doprinosima kolektivnom sistemu bezbjednosti.

"Sagovornici su konstatovali da ovaj susret predstavlja dobar osnov buduće saradnje između dva ministarstva odbrane", dodaje se u saopštenju.

Bošković i generalni direktor Direktorata za politiku odbrane, Ivica Ivanović, učestvovali su na sastanku koji je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović imao sa ministrom za Evropu i Ameriku u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske, sir Alanom Dunkanom.

Bošković, kao član crnogorske delegacije koju predvodi Đukanović, učestvuje na 55. Minhenskoj bezbjednosnoj konferenciji, koja traje do nedjelje.

"Teme konferencije su politički i bezbjednosni izazovi sa kojima se suočavaju Evropa i međunarodna zajednica, sa akcentom na transnacionalnu bezbjednost, evropsku odbranu, bezbjednost arktičkog regiona, sajber i energetsku bezbjednost", kaže se u saopštenju.

Bonus video: