Krivokapić: Vladavina prava, snaženje institucija i održiva ekonomija su prioriteti

“Poslanici belgijskog parlamenta istakli su značaj reformi koje Crna Gora sprovodi na putu ka EU, i dodali da u procesu evroatlantskih integracija ima punu podršku Belgije”, kaže se u saopštenju Krivokapićevog kabineta
10 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Skupština Crne Gore
Ranko Krivokapić, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 20.03.2015. 16:31h

Vladavina prava, snaženje institucija i održiva ekonomija prioriteti su čije ispunjavanje predstavlja sigurne korake ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji (EU), ocijenio je predsjednik parlamenta, Ranko Krivokapić.

On je danas razgovarao sa članovima grupe prijateljstva crnogorskog i belgijskog parlamenta, Davidom Geertsom, Meryame Kitir i Olivierom Destrebecq, kao i izvanrednimm i opunomoćenim ambasadorom u Podgorici Lea D’Aesom, o saradnji parlamenata Crne Gore i Belgije, za koju su konstatovali da je dobra.

“Poslanici belgijskog parlamenta istakli su značaj reformi koje Crna Gora sprovodi na putu ka EU, i dodali da u procesu evroatlantskih integracija ima punu podršku Belgije”, kaže se u saopštenju Krivokapićevog kabineta.

Krivokapić je, kako se navodi, sa sagovornicima razgovarao i o izazovima koje Crna Gora ima u oblasti borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, kao i vladavini prava kao neophodnom elementu za potpuno zaokruženu demokratiju.

Bonus video: