Vujanović primio akreditive ambasadora Kanade i Indonezije

3 komentar(a)
Filip Pinington, Filip Vujanović, Foto: Predsjednik.me
Filip Pinington, Filip Vujanović, Foto: Predsjednik.me
Ažurirano: 20.03.2015. 13:42h

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je akreditive izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Kanade u Crnoj Gori Filipa Piningtona i Indonezije Herija R. J. Kandoua, koji će svoju dužnost obavljati na nerezidentnoj osnovi.

Vujanović je, kako se navodi u saopštenju njegovog kabineta, iskazao poštovanje za podršku Kanade evroatlanskim integracijama Crne Gore, uvjeren da će se ona nastaviti i intenzivirati tokom ove godine u kojoj Crna Gora očekuje poziv za članstvo u NATO.

"Ambasador Pinington je saopštio visoku ocjenu integracionih uspjeha Crne Gore i iskazao spremnost Kanade za nastavak dalje podrške članstvu Crne Gore u NATO. On je konstatovao da postoji prostor za dalju ekonomsku saradnju, te njegovu spremnost na angažman u maksimalnom iskorišćavanju mogućnosti za tu saradnju", navodi se u saopštenju.

Vujanović je iskazao zadovoljstvo što je Indonezija imenovala svog prvog ambasadora u Crnoj Gori navodeći da je to šansa za uspostavljanje kvalitetnije saradnje u svim oblastima. Konstatovao je da je neophodno napraviti dobru ugovorenu osnovu između dvije države koje bi na kvalitetan način obezbijedile, prije svega, uslove za ekonomsku saradnju.

Ambasador Heri R. J. Kandou se saglasio da postoji širok prostor saradnje između dvije države. Ocijenio je da njegova misija treba prije svega da bude ekonomska, kao i u saradnji u oblasti kulture.

Bonus video: