Radonjić ide sa Lekićem

Radonjić, koji je član Predsjedništva Nove, više nije šef odborničkog kluba DF-a u Podgorici
199 pregleda 8 komentar(a)
Goran Radonjić, Foto: Luka Zeković
Goran Radonjić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 20.03.2015. 06:26h

Predsjednik odborničkog kluba Demokratskog fronta (DF) u Skupštini glavnog grada Goran Radonjić podnio je ostavku na to mjesto zbog odluke Miodraga Lekića da napusti Front. Prema informacijama “Vijesti” i Slaviša Čurović i Maja Vučelić obavjestili su odbornički klub da napuštaju DF.

“Mislim da dijelim razočaranje ogromne većine demokratski orijentisanih građana višemjesečnim dešavanjima u Frontu. Vjerujem da se režimu, koji već decenijama uništava sve segmente društva, može suprotstaviti samo izraženom odgovornošću. Važan razlog za moj čin je i ostavka Gorana Danilovića na mjesto šefa poslaničkog kluba DF-a”, kazao je Radonjić.

On je rekao da će ostati privržen programu koji je dobio veliku podršku građana i principima na kojima je Demokratski front osnovan i “na kojima je do prije nekoliko mjeseci i funkcionisao”. “Za taj program i te principe zalagaću se i dalje kao odbornik“.

Lekić je prošle nedjelje napustio Front i najavio osnivanje nove partrije Demos, kojom će pokušati da ujedini opoziciju. Demosu su se juče pridružili poslanik DF-a Zoran Miljanić i predsjednik odborničkog kluba Demokratskog fronta (DF) u Baru Srđan Kalinić. On je kazao da će podržati Miodraga Lekića u formiranju nove stranke i zadržati odborničku funkciju u barskom parlamentu. On je pojasnio da su Lekićevi motivi političkog djelovanja identični njegovim ciljevima i viđenjima budućnosti Crne Gore.

Član Predsjedništva DF-a Nebojša Medojević kazao je da taj politički savez zasada neće tražiti novog lidera, već će odluke donositi Predsjedništvo. On je agenciji MINA rekao da će Front i nakon Lekićevog odlaska biti centar okupljanja opozicije. Medojević je podsjetio da je dominantno većinski stav predsjedništva da DF treba da ostane kao politička koalicija.

Bonus video: