Lekić: Moguća saradnja sa URA i Bečićem

Lekić je rekao da su mu članovi predsjedništva nudili da nastave saradnju, ali da se Front nije formirao u jak subjektivitet jer je ostao decentralizovan i prestao je da se širi
101 pregleda 129 komentar(a)
Miodrag Lekić, Foto: Luka Zeković
Miodrag Lekić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 19.03.2015. 19:58h

Predsjednik Demokratskog saveza “Demos” Miodrag Lekić je kazao da će ta partija tražiti modele saradnje sa opozicijom, ne isključujući koaliciju sa građanskim pokretom URA i strankom koju će formirati bivši funkcioner SNP Aleksa Bečić.

Na pitanje može li doći do labave koalicije između Demosa i građanskog pokreta URA, Lekić je istakao da će pokret Žarka Rakčevića još da se profiliše.

"Ona je u samom početku, pa ćemo vidjeti sve te procese. Na osnovu nekog mog dosadašnjeg iskustva i rezultata, jer sam dva puta uspio da ujedinim opoziciju, Demos će nastojati da sa onom pravom opozicijom održava kontakte i da traži forme zajedničke saradnje", kazao je Lekić gostujući u emisiji "Načisto" na televiziji "Vijesti".

Upitan da li postoji mogućnost saradnje Demosa sa Bečićem, Lekić je kazao da je ideja njegove partije da se širi, kao i da sa Bečićem još nije razgovarao o saradnji.

"Bečić je pojedinačno napravio uspjeh i poboljšao stanje, a sa njim se nijesam posebno sreo. Nadam se da ćemo razgovarati kada partija bude formirana. Potencijalno vidim prostor za koaliranje, ali još smo daleko jer oni nijesu čak ni formirani", rekao je on.

Na pitanje da li je mislio i na Ranka Kriviokapića kada je rekao da sa SDP-om neće sarađivati jer je stub režima, Lekić je pojasnio da je mislio na čitav paket.

"Ja sam uočio da je on ponekad hrabro saopštio neke stvari, želeći da vjerujem da je motivisan opštim interesom. E sad, kao što je iscurio onaj novac iz KAP-a, kako on kaže, kao da je iscurjela i njegova hrabrost", rekao je on.

Bivši lider Demokratskog fronta kazao je da je napustio taj politički savez jer su konstituenti dobijali sve više na zamahu dok se on zalagao za zajedničko konstiutisanje politike.

Lekić je rekao da su mu članovi predsjedništva nudili da nastave saradnju, ali da se Front nije formirao u jak subjektivitet jer je ostao decentralizovan i prestao je da se širi.

"Više nisam mogao da pruzmem odgovornost nad jednim stanjem gdje se djelovalo isuviše samostalno. Kada su stvari krenule u tom pravcu zaključio sam da treba da odem i da mogu bez mene", rekao je Lekić.

Komentarišući najave funkcionera DF-a da će organizovati demonstracije, Lekić je pojasnio da će do protesta doći ako budu ozbiljno organizovani.

"U prethodnom periodu bilo je mnogo verbalizma, mnogo priče a nisam primjetio neki konkretan rad", rekao je on.

Bonus video: