Potpisan Plan saradnje u oblasti odbrane sa Norveškom

„Potpisani plan bilateralne saradnje u oblasti odbrane za 2015. godinu sadrži četiri aktivnosti, a od posebnog značaja su aktivnosti koje se odnose na implementaciju projekata i programa u oblasti reforme bezbjednosnog sistema, učenja engleskog jezika kao i izgradnje integriteta u sektoru odbrane i bezbjednosti“, kaže se u saopštenju
1 komentar(a)
potpis, Foto: Shutterstock
potpis, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 19.03.2015. 14:50h

Načelnik Direkcije za međunarodnu saradnju, Saša Jovanović, i izaslanik odbrane Norveške, Tore Anderson, potpisali su Plan bilateralne saradnje u oblasti odbrane za ovu godinu.

Jovanović je zahvalio norveškom Ministarstvu odbrane na podršci Crnoj Gori na putu ka NATO i Evropskoj uniji i istakao značaj implementacije projekata koji doprinose izgradnji sektora odbrane i razvoju sposobnosti pripadnika Vojske Crne Gore i Ministarstva odbrane.

„Potpisani plan bilateralne saradnje u oblasti odbrane za 2015. godinu sadrži četiri aktivnosti, a od posebnog značaja su aktivnosti koje se odnose na implementaciju projekata i programa u oblasti reforme bezbjednosnog sistema, učenja engleskog jezika kao i izgradnje integriteta u sektoru odbrane i bezbjednosti“, kaže se u saopštenju.

Anderson je, kako se navodi, zahvalio na dosadašnjoj saradnji i istakao da su ostvareni zavidni rezultati na putu ka punopravnom članstvu Crne Gore u NATO.

„Ponovio je da će Kraljevina Norveška nastaviti da podržava Crnu Goru u ostvarenju svojih strateških vanjsko-političkih ciljeva“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: