Danilović: Čućete svašta o meni, a i o sebi

“Odustanite od Fejsbuk prijateljevanja dok ne bude kasno. Na vašoj sam strani”, napisao je sinoć Danilović na svom FB profilu
100 pregleda 104 komentar(a)
Goran Danilović, Andrija Mandić, Foto: Zoran Đurić
Goran Danilović, Andrija Mandić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 17.03.2015. 08:02h

Zamjenik predsjednika Nove srpske demokratije Goran Danilović najavio je sinoć da će protiv njega početi da se vodi prljava kampanja.

Iako nije preczirao razloge za to, Danilović je ranije nagovijestio da će se priključiti Miodragu Lekiću koji je napustio mjesto lidera Demokratskog fronta.

"Ovih dana će biti teško biti i Fejsbuk prijatelj sa mnom. Oduvijek je bilo, međutim, teško izdržati prijateljstvo sa političarem. Ipak, svima koji zbog mene trpite ili ćete tek trpjeti javno se izvinjavam i tražim oprost. Svega ćete se naslušati o meni, ali i o sebi - ovo drugo nije zasluženo i normalno. Navikao sam, a vi ako me ne poznajete makar dvije decenije, odustanite od Fejsbuk prijateljevanja dok ne bude kasno. Na vašoj sam strani", napisao je sinoć Danilović na svom Fejsbuk profilu.

Danilović je prethodno najavio da će podnijeti ostavku na mjesto šefa poslaničkog kluba DF-a, čime, kako je kazao, više neće biti poslanik DF-a koji je oslabljen odlaskom Lekića. On je u intervjuu “Danu” poručio da je od Mandića tražio da u najskorije vrijeme zakaže sjednicu GO, gdje će, kako je naveo, obrazložiti zašto odlazi. Danilović je dodao da vjeruje da je neophodno da GO Nove usvoji novu strategiju po kojoj stranka nastavlja dalje savezništvo u novom DF-u, bez obzira što je Lekić izašao.

Danilović je bio Lekićev najbliži saradnik u Frontu, a u više navrata indirektno i direktno je oponirao liderima Nove i Pokreta za promjene (PZP) Andriji Mandiću i Nebojši Medojeviću.

Posljednji primjer su izjave o prelaznoj vladi, kada je Mandić poručio da svi koji se zalažu za to da prelazna vlada nastavi NATO integracije mogu to da govore u vlastito ime, da bi Danilović rekao da je realnije da dođe do referenduma za koji se Nova zalaže ukoliko budu u prelaznoj vladi, nego sa Vladom Mila Đukanovića.

Bonus video: