Skupštinska rasprava o privatizaciji Instituta Igalo 27. marta

Na dnevnom redu, između ostalih, biće predlog Odluke o budžetu Opštine Herceg Novi za 2015. godinu
54 pregleda 0 komentar(a)
Institut Igalo, Foto: Slavica Kosić
Institut Igalo, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 16.03.2015. 17:01h

U ponedjeljak održanom kolegijumu presjednika Skupštine opštine Herceg Novi, usaglašen je okvirni dnevni red pete redovne sjednice planirane za 27. mart. Kolegijumu su prisustvovali predstavnici svih klubova odbornika u Skupštini.

Odbornici bi trebalo da budu informisani o statusu postupka privatizacije Instituta „Dr Simo Milošević“, o načinu i uslovima valorizacije izdavanjem u dugoročni zakup ostrva Lastavica sa tvrđavom Mamula i o realizaciji ugovora o prodaji Bolnice u Meljinama.

Podsjećamo da su odbornici opozicije tražili sazivanje vanredne sjednice SO na kojoj bi jedina tačka denvnog reda bila rasprava o privatizaciji Instituta Igalo.

“Inicijativu nije potpisao dovoljan broj odbornika, materijali nisu pripremljeni u skladu sa Poslovnikom Skupštine i konačno ne postoji potreba za vanrednom sjednicom s obzirom da je istu temu u redovnom zasjedanju predložio Predsjednik opštine”, saopšteno je nakon sastanka kolegijuma.

Na dnevnom redu, između ostalih, biće predlog Odluke o budžetu Opštine Herceg Novi za 2015. godinu.

“Zbog značaja tema koje će se razmatrati, dogovorili smo se da ćemo raditi dva dana", rekao je predsjednik Skupštine opštine Andrija Radman.

Bonus video: