Drobnjak i Lazarević istupili iz SNP-a: Razočarani u Milića i rukovodstvo

211 pregleda 16 komentar(a)
Ivan Drobnjak, Živko Lazarević, Foto: SNP
Ivan Drobnjak, Živko Lazarević, Foto: SNP
Ažurirano: 16.03.2015. 16:02h

Kandidati SNP-a za odbornika u SO Bijelo Polje Ivan Drobnjak i Živko Lazarević istupili su iz SNP-a Bijelo Polje i iz Socijalističke narodne partije Crne Gore.

Kako su naveli u saopštenju, "dugogodišnje iskreno zalaganje i angažovanje za uspjeh i napredak Socijalističke narodne partije Crne Gore pretvorilo se u ogromno razočaranje u odnosu na postupke rukovodstva SNP CG i njenog predsjednika, Srđana Milića."

"Predkongresni i postkongresni period i postizborne aktivnosti rukovodstva SNP CG, predvođeni Srđanom Milićem bile su usmjerene ka pokušaju da se u potpunosti obesmisli sve ono što radi Aleksa Bečić, mi mladi i njegov tim, kao i da se sjajan izborni rezultat pretvori u izborni poraz, jer je u tom periodu, valjda bilo profitabilnije predstaviti SNP kao izbornog gubitnika, nego priznati da su mladi, mudri i hrabri vratili Socijalističku narodnu partiju Crne Gore na stazama stare slave. Umjesto da ostvareni izborni rezultat promoviše kao istorijski uspjeh mladih i iskusnih, ali prije svega svježih i novih kadrova, potpomognuti iskustvom starijih, gospodin Milić i njegov tim trudio se da sve to obesmisli najprimitivnijim mogućim metodama, u namjeri da zadrži status quo u Socijalistikoj narodnoj partiji Crne Gore iz samo njemu znanih razloga. Međutim, takve razloge nije teško dokučiti ni jednom građaninu, a posebno ne onima koji dobro poznaju njegove motive bavljenja politikom", navosi se u zajedničkomsaopštenju.

Oni su naglasili da su razočarani činjenicom da su "mladi u Socijalističkoj narodnoj partiji Crne Gore služili samo za onu vrstu aktivnosti i poslova, koje stariji kadrovi nijesu htjeli obavljati, vjerovatno zbog toga što izborne aktivnosti u kampanji „od vrata do vrata“ nijesu bili njihov „nivo“".

"Dok su mladi obezbjeđivali njihove pozicije i mandate u četvorogodišnjem mandatnom periodu bili su potrebni SNP-u, ali ako im je slučajno palo na pamet da i mladi budu na mjestima odlučivanja, bili bi eliminisani po kratkom postupku i na način koji je samo njima poznat. Iz ovih, ali i iz brojnih drugih razloga napuštamo SNP CG i poklanjamo im sve benefite koje su do sada ostvarili aktivizmom i angažovanjem mladih, a mi ćemo svoj politički aktivizam nastaviti sa Aleksom Bečićem, jer njegovi motivi bavljenja politikom se uveliko razlikuju od onih koji godinama obećavaju ono što ne mogu i neće ispuniti.

Bonus video: