Marković ne bi da je i ministar

Marković nije precizno odgovorio da li će napustiti ministarsku fotelju. Izvjesno je, za sada, da će ostati potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku
9 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Savo Prelević
Duško Marković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.03.2015. 08:33h

Ministarstvo pravde još je jedan resor Vlade u kojem će najvjerovatnije doći do promjena, jer je Duško Marković (DPS) nagovijestio da ne bi ubuduće da pokriva tu funkciju, saznaju “Vijesti” iz više izvora u izvršnoj vlasti.

Marković nije precizno odgovorio da li će napustiti ministarsku fotelju. Izvjesno je, za sada, da će ostati potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku.

“Nisam još imao taj razgovor”, odgovorio je Marković juče “Vijestima” na pitanje da li je tačna informacija da namjerava da napusti Ministarsvo pravde.

Na konstataciju da za razlog povlačenja navodi to što ima previše obaveza na pozicijama koje pokriva, odgovorio je da je to tačno. Upitan da li to znači da će napustiti ministarsko mjesto, ponovio je da još nije imao takav razgovor.

Vicepremijer Marković je na čelu Ministarstva pravde od 2010. godine. On je kratko bio ministar bez portfelja, od 2005. do 2010. na čelu Agencije za nacionalnu bezbjednost, od 1998. do 2005. pomoćnik ministra unutrašnjih poslova za službu državne bezbjednosti.

Sjednica Predsjedništva DPS-a, na kojoj će lider te partije Milo Đukanović saopštiti kome će da povjeri ministarstva zdravlja, prosvjete i kulture, biće održana danas. Đukanović je najavio da će ministarska mjesta biti popunjena 17. marta, za kada je zakazana sjednica Skupštine.

Pošto je Predrag Bošković glavni pretendent za poziciju ministra prosvjete, očekuje se da bude izabran i čelnik Boškovićevog resora rada i socijalnog staranja.

Prema nezvaničnim informacijama, najbliži funkciji ministra zdravlja je direktor privatne zdravstvene ustanove Meljine dr Budimir Šegrt, koji je bio i na čelu Kliničkog centra Crne Gore. Književnik Pavle Goranović je mogući kandidat za ministra kulture.

“Sve opcije su u igri, pominju se i druga imena. To tačno zna samo premijer”, saopštilo je “Vijestima” više izvora iz DPS-a.

Bonus video: