Vučinić: Lekić nesmotreno odigrao u korist režima

"Radnička partija ostaje čvrsto uz ostale konstituente DF i nastavlja još snažniju borbu za prava osiromašenih, obespravljenih i poniženih radnika"
67 pregleda 0 komentar(a)
Radnička partija, Janko Vučinić, Foto: Zoran Đurić
Radnička partija, Janko Vučinić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 14.03.2015. 16:50h

Radnička partija je zatečena odlukom Miodraga Lekića da napusti mjesto predsjednika Demokratskog fronta (DF), ubjedjljivo najjače opozicione snage i to u trenutku kada su pred nama bili odlučujuci koraci u borbi protiv odnarođenog, kriminogenog i mafijaškog režima, navodi se u saopštenju ove partije.

"Nama je neshvatljiv takav postupak Miodraga Lekića da sa mjesta lidera DF povuče takav pogrešan potez i po našem mišljenju nesmotreno odigra u korist režima. Ljudima je dato da griješe i ispravljaju greške,to je istina,ali nam se čini da za ovakvu grešku popravke nema. Nego je vrijeme pred nama, pa će ono biti najbolji sudija. Očekivali smo takođe, kao i drugi konstituenti DF i članovi proširenog sastava Predsjedništva, da tu informaciju ne saznajemo iz medija, posebno što smo od početka snažno podržavali ideju DF i Miodraga Lekića kao predsjednika", navodi se u saopštenju koje potpisuje njen predsjednik i poslanik DF Janko Vučinić.

Dodaje se da Radnička partija ostaje čvrsto uz ostale konstituente DF i nastavlja još snažniju borbu za prava osiromašenih, obespravljenih i poniženih radnika koji kako ističu u ovoj partiji upravo u DF vide jedinu nadu za korjenite promjene ovog sistema i stavranje jednog novog,daleko pravednijeg ,humanijeg i naprednijeg društva u kojem će radnici povratiti svoje dostojanstvo,ugled i sigurnost.

"DF je bila i ostaje u još većoj mjeri najšira koalicija koja okuplja partije, pojedince, udruženja i koja ima najveću snagu, najveću odgovornost i koja je prvopozvana da objedinjuje sve istinske antirežimske strukture,tako da je čvrsta kao čelik i imuna na sve udare sa bilo koje strane da dolaze i čvrsto riješena da ide do kraja, konačne pobjede i sloma režima. Radnička partija je ovih dana u komunikaciji sa velikim brojem osiromašnih i opljačkanih građana, sadašnjih i bivših radnika, koji podržavaju i bezrezervno prihvataju ljevicarske ideje Radničke partije. Svi oni imaju jasan stav a to je da bez svrgavanja vlastodržaca ,te tajkunsko mafijaških struktura i oligarha i korjenitih radikalnih reforomi ovog od kriminala i korupcije teško oboljelog sistema , oni i njihove porodice nemaju nikakvu šansu za život i opstanak u Crnoj Gori", piše u saopštenju.

Bonus video: