Lekić pravi svoj tim

“Lekić je ponovio razloge zbog kojih napušta Front, a koje je iznio u medijima. Ostavio je utisak da će još razmisliti, ali male su šanse da ostane. Gotovo nikakve”, kazao je jedan od sagovornika “Vijesti”
62 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.03.2015. 08:32h

Predsjednik Demokratskog fronta (DF) Miodrag Lekić obavijestio je sinoć članove Predsjedništva da će napustiti taj politički savez, saznaju “Vijesti”.

On je članovima Predsjedništva kazao da će o razlozima odluke narednih dana obavijestiti javnost. Sagovornik “Vijesti” iz Predsjedništva, ipak, nije isključio mogućnost da se Lekić predomisli.

“Lekić je ponovio razloge zbog kojih napušta Front, a koje je iznio u medijima. Ostavio je utisak da će još razmisliti, ali male su šanse da ostane. Gotovo nikakve”, kazao je jedan od sagovornika “Vijesti”.

Sagovornici “Vijesti” kazali su da tokom sjednice nije bilo polemika niti oštrih tonova, a članovi Predsjednišva su nakon sastanka izbjegli novinare koji su očekivali izjave u centrali PzP-a.

TV Vijesti sinoć je objavila i da je Lekić na Predsjedništvu kazao da će osnovati novu partiju.

U centralu Pokreta za promjene prvi su stigli Lekić i zamjenik predsjednika Nove srpske demokratije (Nova) Goran Danilović. Dok su Lekić i Danilović došli u isto vrijeme, ali u odvojenim automobilima, predstavnici Demokratske narodne partije Milan Knežević i Predrag Bulatović došli su zajedno.

Nakon njih na sastanak su stigli čelnici Pokreta za promjene Nebojša Medojević i Branko Radulović, koji je novinarima poručio da je "bolje da su došli ispred Skupštine da se ruši režim". Radulović je brojne predstavnike medija upitao zbog čega su došli u tolikom broju, pitajući "da se ko ne ženi". Posljednji se pojavio lider Nove Andrija Mandić koji nije ništa komentarisao.

Lekić je u intervjuu uoči sjednice Predsjedništva kazao da ga osjećaj javne odgovornosti obavezuje da u postojećoj situaciji preispita politički status u Frontu i organizacione forme daljeg djelovanja. On je ocijenio da se u Frontu nastavlja pojačana tendencija sve češćeg promovisanja pojedinačnih politika, kao i postojanje više politika koje su ponekad međusobno kontradiktorne.

On je kazao da su te politike u nekim slučajevima javno saopštavane neadekvatnim stilom, što je nepotrebno stvaralo konfuziju i ugrožavalo rezultate i “strpljivo građenu javnu snagu Fronta”.

Lekić je kazao da nepromišljeno izlaženje u javnost povodom vlade u sjenci pokazuje nepromišljenost bez konkretne odgovornosti za proizvođače nepotrebne konfuzije. Pojasnio je i da djelovanje partija u koaliciji ostaje legitimno i da svakoj pojedinačno u Frontu ili van tog saveza želi uspjeh u daljem djelovanju.

Lekić je u januaru prvi put kazao da bi mogao preispitati dalje djelovanje u političkom savezu koji predvodi od 2012. godine.

Galerija

Bonus video: